Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy Z Fold 4 İçin Seri Üretim Başladı

Samsung Galaxy Z Fold 4 için üretim çalışmaları başladı. Samsung’u en çok katlanabilir telefonun menteşe sistemi zorlayacak.

Samsung yeni nesil katlanabilir telefonları Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 modellerini yaz döneminde duyuracak. Tanıtım tarihi için ağustos ayı işaret edilirken, yeni bir rapora göre Galaxy Z Fold 4 için üretim sürecinin başladığı bildiriliyor. Bu gelişme daha önce aktardığı sayısız bilgiyle güvenirliğini kanıtlayan Roland Quandt adlı kişi tarafından rapor edildi.

Galaxy Z Fold 4’ün en çok da yeni menteşe sistemi Samsung’u zorlayacak. Menteşe sistemi birçok hareketli parçadan oluşuyor ve yüksek hassasiyetli bir montaj işlemi gerektiriyor. Yakın zamanlı bir rapora göre Samsung, Galaxy Z Fold 4’te yeni bir menteşe sistemine geçecek. Bu nedenle telefonun katlandığı bölgede oluşan kırışıklık ve oluk izinin azaltılacağı bildiriliyor.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Başlıca Özellikleri

Galaxy Z Fold 4, öncül modeli olan Galaxy Z Fold 3’e kıyasla daha kısa ve uzun olacak. Ekran formatının değişeceği telefonu tek elle kullanmak biraz daha kolay hale gelecek. Telefonun içi ekranı 7.6 inç büyüklüğünde QXGA+ (2208 x 1768 piksel) çözünürlüğünde olacak. Dış ekran ise 6.2 inç büyüklüğünde ve Full HD+ çözünürlüğünde. Hem iç ve hem de dış ekran uyarlanabilir 120Hz tarama hızını destekleyecek.

Galaxy Z Fold 4’e Qualcomm’un TSMC tarafından 4nm üretim sürecinde geliştirilen Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi güç verecek. 12GB RAM + 256GB ce 16GB RAM + 512GB  şeklinde iki bellek seçeneğiyle çıkış yapacak telefonun yazılım biriminde Android 12 / One UI 4.1.1 yazacak.

Galaxy Z Fold 4’te 50 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 12 megapiksel 3x optik zoomlu telefoto kamera birimi yer alacak. Dış ekrandaki ön kamera 10 megapiksel, iç ekrandaki ön kamera ise 16 megapiksel çözünürlüğünde görünüyor.

25 watt hızlı şarj destekli 4.400 mAh pilden beslenecek telefonda stereo hoparlörler, su koruması (IP68), Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 ve NFC, S Pen kalemi desteği de olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu