Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

InEar ProPhile 8 İnceleme – Monitör Kulaklığın Şahı!


InEar’ın amiral gemisi kulaklığı InEar ProPhile 8 incelmesi ile bir ilke imza atıyoruz. Bu kulaklık son durağınız olabilir. İşte incelemesi.

Almanya menşeli ses üreticisi InEar, amiral gemisi kulaklığı InEar ProPhile 8 ile karşımıza çıktı. Sağlam yapısı, zengin kutu içeriği ve ses konusunda bir IEM’den beklenebilecek her şeyi veren bu kulaklığı mercek altına alıyoruz. Son durağınız olacağını düşündüğümüz bu IEM sanki bir kafa üstü kulaklık gibi geniş sahnesi ile ses budur dedirtiyor. Hadi lafı daha fazla uzatmadan InEar ProPhile 8’in incelemesine hızlı bir dalış yapalım.

InEar ProPhile 8 İncelemesi

InEar ProPhile 8, 7 çift yeme ucu, 1/4” stereo adaptör, temizlik bezleri ve taşıma çantası ile birlikte geliyor. Mat siyah bir kasaya sahip olan ProPhile 8, etkileyici bir şekilde sağlam hissettiriyor. Ayrıca, kulak boşluğuna hafifçe bastıran temas noktaları sayesinde neredeyse tüm kulak tiplerine mükemmel bir uyum sağlıyor. Sonuç olarak, kablo olmadan bile ProPhile 8 muhafaza kulağınızda kalabilir. Çünkü kulaklığın varlığı yokluğu bir diyebiliriz.

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu uyum sayesinde izolasyon oldukça etkileyici görünüyor. Bu incelemeyi yazarken klavyeye çarpan parmak uçlarımı zar zor duyabiliyoruz.  Kulaklık ile birlikte verilen köpük uçlarla kullanmak, neredeyse tüm çevre gürültüsünü engelliyor ve dünyanın en yalıtkan üst düzey IEM’sini arıyorsanız aradığınız bu olabilir.

Her kulaklığın içinde bulunan iki düğme, kullanıcıların kulaklığın ayarını değiştirmesine olanak tanıyor. Üst anahtar +2 dB tiz güçlendirmeyi kontrol ederken, alt anahtar +3 dB bas sunar. ProPhile 8’deki belki de en büyük özellik olan bu teknoloji, aşağıda kendine özel bir bölüme sahip.

Birlikte verilen çıkarılabilir kablo, standart 4 ft’lik bir ölçüye sahip ve gömme iki pimli bir bağlantı yoluyla kulaklıklara bağlanıyor.

Dinleme yaparken çoğunda, ProPhile 8’i (Standart/Büyük boy) en nötr sesli yapılandırmada kullandık. Bu incelemenin sonunda farklı anahtar ayarlarını ve ilgili ses profillerini ele alıyoruz. Bu kulaklığı Apple Music Hi-Res ve Tidal Master ile denedik. DAC olarak da Qudelix’in çok sevilen DAC’ını kullandık.

Güçlü baslar, dengeli tizler

Bazı güçlü ayrıntılara sahip olan ProPhile 8’in alt tarafı güçsüz değil. Bas ve davullar yeterince kalın hissederken, vuruşlar belirgin bir şekilde düşüyor. Yani, parçada bas varsa, onu duyacaksınız. Bununla birlikte, burada ayrıca, alt frekansların bir karmaşaya dönüşmesini önleyen mükemmel bir kontrol var. Bir monitör kulaklıktan beklenebilecek ses için hemen hemen eşit olsa da, bazı insanlar için biraz kuru gelebilir.

Midler yani ortalar oldukça etkileyici bir dinleme deneyimi sunuyor. Enstrümantasyon ve vokaller birbirine yakın görünüyor ve çok nötr bir ses izlenimine yol açıyor. Bu nedenle, klasik ve caz gibi türler için harika bir ses deneyimi sunuluyor. Müzikteki vokaller, bu kulaklığın rock, pop ve hip hop gibi diğer türlerle aynı şekilde çalışmasını sağlıyor. Özellikle kadın vokallerde bu kulaklık adeta dans ediyor.

Üst frekanslar ise EQU’suz kullanımda kulak tırmalayabiliyor. Bu yüzden biz üst frekansları biraz düşürdük ve kulaklık daha dengeli bir yapıya ulaştı. Üstlerin oldukça temiz ve berrak olduğunu söyleyebiliriz. Tiz sevenler bu kulaklığa bayılacak. Aynı DDHi-Fi’ın tiz karakteri var desek yalan olmaz.

Kulaklıktaki ses sahnesi hissi sadece biraz dar veya sıkışık geliyor. Daha doğrusu, burada aslında iyi bir derinlik hissi var, enstrümanların ve vokallerin birbirinin üzerinde süzülmesine izin veriyor. Bu ayrım, ProPhile 8’in netlik duygusunu çok iyi veriyor. Daha basit parçalarda veya bestelerde, bu kulaklık hala oldukça geniş bir dinleme deneyimi sunuyor. Yalnızca en karmaşık kayıtlarda bu ses sahnesi dar veya üst üste biniyor.

InEar ProPhile 8

Dinleme seanslarımızda alabileceğimiz en düz veya vurgulanmamış sese yöneldik. Bu yüzden kulaklık üzerinde yer alan iki tuşu da kapalı bir şekilde kullandık. Bu konfigürasyon altındaki ses hala en doğru gibi görünse de, genel müzik keyfi için Bass Boost ayarı çok iyi bir deneyim sunuyor.

Yumuşak sesi ve ayrıntılara gösterilen özeni ile ProPhile 8, hesaba katılması gereken bir güç gibi hissediyor. Zırhlı konfor ve sade görünüm, yalnızca şık bir kulaklık izlenimi yaratıyor. ProPhile 8, etkileyici bir ses sunuyor ve çok çeşitli zevklere uyacak şekilde değişebilen bir ses deneyimi vadediyor.

Teknik özellikleri

  • Adet başına 8 sürücü
  • Ses ayarı için 2 anahtarlı sistem
  • 4 yollu geçiş
  • 10Hz–20000Hz
  • Çıkış ses basıncı: 120 dB (SPL / 1mW@1 KHz)
  • Empedans 34 ohm @1KHz
  • Kablo uzunluğu 140 cm
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu