Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Bu Çeyrekte Gelirine Gelir Kattı


Samsung, 2022’nin ilk çeyrek finansal raporlarını açıkladı. Güney Koreli teknoloji devi satışlardan oldukça memnun görünüyor. İşte detaylar.

Samsung, şirketin 77.78 trilyon won (yaklaşık 61,2 milyar dolar ) konsolide gelir elde ettiği 31 Mart 2022’de sona eren 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin kazançlarını açıkladı. Bu, art arda üçüncü çeyrek için yeni bir rekor oldu. Firmanın geliri yıllık %18.94 arttı. Güney Koreli firma yıllık %50.53 artışla 14.12 trilyon won (yaklaşık 11.12 milyar dolar) işletme karı elde etti.

Memory Business, güçlü talep ve rehberliği aşan bir ortamda sunucular için üç aylık satışlarda rekor seviyeye ulaştı. DX (Aygıt Deneyimi) Bölümü 2013’ten bu yana en yüksek geliri kaydederken, DS (Aygıt Çözümleri) Bölümü, üç aylık gelir için tarihi bir yüksek oran bildirdi.

Samsung MX (Mobil eXperience) 2022’nin ilk çeyreğinde yüzleri güldürdü

MX ve Networks işletmeleri, yıllık bazda %10.81 artışla 32.37 trilyon won konsolide gelir ve yıllık %14.92 artışla 3.82 trilyon won faaliyet karı bildirdi.

Genel piyasa talebi , zayıf mevsimsellik ve uluslararası manzaradaki siyasi istikrarsızlık nedeniyle hem çeyrek bazda hem de yıllık bazda düştü. Ancak, Galaxy S22 Ultra merkezli Galaxy S22 serisinin güçlü satışları sayesinde sıralı gelir artışı ve karlılık iyileştirmeleri sağladı.

Samsung, yeni A serisi dahil olmak üzere toplu pazar 5G akıllı telefonların yanı sıra Galaxy Tab S8 dahil tabletler ve giyilebilir cihazlar gibi Cihaz Ekosistemi ürünlerinin de kar artışına katkıda bulunduğunu söyledi.

Samsung Galaxy S22 FE

Samsung MX Q2 2022 ve H2 2022 beklentileri neler?

İkinci çeyrekte, akıllı telefon pazarı talebinin, Covid-19 ve jeopolitik meselelere ilişkin belirsizlikler ile devam eden mevsimsel etki nedeniyle çeyreğe göre hafifçe düşmesi bekleniyor.

S22 serisinin sağlam satışlarının devam etmesini, yeni A serisi modellerin satışlarının artmasını ve 2022’nin ikinci çeyreğinde tüm ürün gruplarında YY gelir artışına öncülük etmek için temel bileşen tedarikinin görünürlüğünün artmasını bekliyor.

İkinci yarı için, uzun süreli COVID-19 ve bileşen sıkıntısı konusundaki belirsizliklerin devam etmesi muhtemel. Bununla birlikte, akıllı telefon pazarının büyümeye devam etmesi bekleniyor. Ayrıca giyilebilir pazarın muhtemelen çift haneli bir büyüme yaşanabilir.

Huawei Yaptırımlara Rağmen En Değerli Markalar Arasında!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu