Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiUzay

Uzaydan Gelen Gizemli Radyo Sinyali!

Bilim insanları tarafından aralıksız olarak sürdürülen uzay araştırmalarında zaman zaman tanımlanamayan veriler elde edilebiliyor. Güneş sistemi başta olmak üzere galaksimizdeki radyo frekanslarını takip eden özel teleskoplar yeni keşiflerin yapılmasına yardımcı oluyor. Fakat  3 Ağustos’ta olduğu gibi bazı radyo frekanslarının kaynağı tespit edilemiyor. Ve akıllara uzaydan gelen gizemli radyo sinyalinin kaynağı hakkında sorular getiriyor.

Kara delik ya da bir uzay medeniyetinden geldiği düşünülüyor

Kanada’da yer alan CHIME teleskobu tarafından alınan gizemli radyo sinyali bilim dünyasında heyecan yarattı. Günümüze kadar kaydedilmiş en düşük frekanslı sinyal olan veri 700 MHz’ın altında. FRB ( Fast Radio Burst) olarak adlandırılan bu sinyaller çok güçlü bir verici tarafından üretiliyor. Dolayısıyla bilim insanları bu sinyalin bir kara delik ya da uzaylı medeniyetten geldiğini düşünüyor.

Mars yüzeyinde süren araştırmalar sonucunda rastlanılan sıvı su sonrasında uzayda yaşam konusunda düşünceler hızla değişmeye başladı. Bir zamanlar bugün yaşama elverişli olmayan gezegenlerin Dünya benzeri yaşama ev sahipli yapmış olabileceği tahmin ediliyor. Bu doğrultuda süren arayış sürpriz verilere ulaşmamızı sağlıyor. Tarihte wow sinyali olarak bilinen ve hala açıklanamayan 15 Ağustos 1977’deki sinyal sonrası olması muhtemel uzaylı medeniyetleri arayış sürüyor.

3 Ağustos’ta alınan ve AFRB 180725A olarak adlandırılan bu sinyalin de kaynağı henüz tespit edilebilmiş değil. Ne dersiniz, Stephen Hawking’in dediği gibi uzaylı arayışımızı sonlandırmalı ve hatta bize onlar tarafından gönderildiğine emin olduğumuz sinyalleri yok saymalı mıyız?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu