Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSonyTeknoloji

Sony yeni Xperia modeli ile orta segmente göz kırpıyor

Sony, yeni Xperia modeli ile orta segmente göz kırptı. Geekbench’te ortaya çıkan Sony Xperia’nın tüm detayları haberimizde.

Sony, uzun zamandır Android telefon pazarında umduğunu maalesef ki bulamıyor. Şansını 2019 yılında üst segmentte deneyen Sony, bu yılda da isminden söz ettirememişti. Piyasada rakibi sadece Samsung iken bir anda Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi Çinli devlerin atılımları karşısında hamle yapamayan Sony, 2020 yılında orta segmente odaklanacak gibi görünüyor.

Yeni Xperia modelinin adı Xperia K olabilir!

Şubat ayında düzenlenecek olan MWC2020 etkinliğinde sahne alacak olan Japon teknoloji devi Sony, bu etkinlikte Xperia K serisi ile karşımıza çıkabilir. Birçok sızıntıya ev sahipliği yapan performans testi uygulaması Geekbench‘te görüntülenen Xperia K modeli bazı özellikleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor.

Telefonun işlemcisi ARM Iplementer 81 architecture 8 variant 15 part 2052 revision 14 olarak görünüyor. Bu işlemci daha önce OPPO Reno3 Pro 5G‘de de kullanılmıştı. Xperia K modelinin bu yüzden aynı OPPO Reno3 Pro 5G modelinde olduğu gibi Qualcomm’un Snapdragon 765G yonga setinden beslenmesi bekleniyor.

Kutusundan Android 10 işletim sistemi ile çıkacak olan telefonda 8GB RAM yer alacak. Bu RAM kapasitesinin orta segment için fazlasıyla iyi olduğunu söyleyebiliriz.yeni Xperia

Telefon, Geekbench’in tek çekirdek bölümünden 465 puan ve çoklu çekirdek bölümünden ise 1757 puan almayı başarıyor. Geekbench‘in 5.0 güncellemesi ile algoritma değiştirdiğini bu yüzden piyasadaki bütün telefonların puanlarının düştüğünü belirtelim. Bu yüzden Xperia K’nın aldığı bu puanın oldukça ideal olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu