Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung hepimizi 108 megapiksel manyağı yapacak!

Samsung 108 megapiksel kamera sensörünü 2020 yılı içinde hangi telefonlarda kullanacak? İşte bugün sızan bilgiler ve sürprizler…

Güney Koreli üretici Samsung megapiksel savaşlarının en büyük cephesine sahip. Önce 64 megapiksel ve ardından da Samsung 108 megapiksel sensörünü bizlere sunan Samsung bu kamera sensörünü öncelikle Xiaomi‘ye kullandırdı. Xiaomi de tasarım mucizesi Mi Mix Alpha ve Mi Note 10 serisinde bu sensörü kullandı. Yeni gelen bilgilere göre Samsung önümüzdeki yıl pazara sunacağı amiral gemisi modellerinde bu kamera sensörünü kullanacak.

Bugün gelen bilgiye göre Şubat ayında tanıtılacak Galaxy S11 ve Galaxy S11 Plus modelleri ile birlikte yine Şubat ayında tanıtılması beklenen istiridye kapaklı Galaxy Fold 2 ailesinde de bu kamera sensörü kullanılacak. Bu sensör sayesinde telefonların 5x Zoom yapabilmelerine de olanak sağlanacak.

Sızan bilgilere göre Samsung‘un bu kadar büyük bir sensörü orta segment pazarına getirme planları da var. Yeni nesil Galaxy A9X serisi 2020 model bir telefona da bu donanım gelecek. Artan kamera megapiksel savaşlarında Snapdragon 865 yonga seti ile birlikte 200 megapiksel çözünürlüklere destek verilebilecek. Bu da 2020 yılında megapiksel savaşlarının artarak devam etmesi anlamına geliyor.

Şunu da unutmamak gerekiyor bir telefonun megapiksel değeri o telefonun daha iyi fotoğraf çekmesi ya da daha iyi video çekmesi anlamına kesinlikle gelmez. Üreticilerin yüksek megapiksel değerinin avantajlarını halen kullanamadıkları ise ortadaki en büyük gerçek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu