Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerRedmiXiaomi

Redmi 6A Patlaması Kadının Ölümüne Neden Oldu

Redmi’nin 2018 yılında satışa sunduğu Redmi 6A bugün kötü bir olaya karıştı. Telefonun patlaması kadının hayatını kaybetmesine neden oldu.

Sosyal medyada, bir YouTuber Redmi 6A modelinin patlayarak teyzesinin hayatının kaybettiğini açıkladı. YouTuber bu olaydan sonra Xiaomi’nin trajik olayla ilgili bir soruşturma başlatmasını istedi.

YouTuber, Delhi-NCR bölgesindeki teyzesinin bariz bir pil patlamasından öldüğünü iddia etti ve parçalanan telefonun ekran görüntülerini ve teyzesinin o gece yatakta bir kan birikintisi içinde yattığını yayınladı.

Xiaomi, etkilenen aileye ulaştıklarını ve konuyu incelediklerini açıkladı. Xiaomi Hindistan, şirket açıklamalarında müşteri güvenliğinin en büyük önceliğimiz olduğunu vurguluyor. Ayrıca, ne olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için hayatını kaybeden kişinin akrabalarıyla temas kurmaya çalıştıklarını da sözlerine eklediler.

https://twitter.com/Mdtalk16/status/1568274660403605504

Konu ile ilgili açıklama yapan Xiaomi; “Xiaomi Hindistan’da müşteri güvenliği son derece önemlidir ve bu tür konuları son derece ciddiye alıyoruz. Bu noktada ekibimiz olaydan etkilenen aile ile iletişime geçerek olayın nedenini belirlemeye çalışıyor. ” ifadelerini kullandı.

Bu tip olaylarda direkt olarak firmaya suçu atmak pek doğru değil. Bu telefon hangi şarj aleti ile şarj edildi? Batarya orijinal miydi? Telefonda herhangi bir hasar var mıydı? Gibi soruların yanıt bulması gerekiyor. Batarya teknolojileri firmalar tarafından çok hassas bir şekilde inceleniyor. Güvenlik standartlarını karşılamayan bataryalar piyasaya sunulmuyor. Tahminlere göre ya telefon orijinal olmayan şarj aleti ile şarj edildi ya da bataryası telefon 2018 yılında üretildiği ve zayıfladığı için yine orijinal olmayan bir batarya ile değiştirildi. Bakalım soruşturma nasıl sonuçlanacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu