Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Elveda Galaxy J serisi! Hoş geldin Galaxy M serisi!

Samsung’un mobil dünyasında yeni bir ürün yol haritası çizmesi gerekiyor. Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi Çinli şirket deyim yerindeyse son dönemde akıllı telefon ekosistemini domine ediyor. Üstelik bu Çinli şirketler artık taklit eden değil, taklit edilen konumunda. Bazı ülkelerde liderliği Çinli rakiplerine kaptıran Samsung, dünyanın en büyük pazarı Çin’de %1’in altında bir paya sahip. Tüm bu gelişmeler Samsung’un artık yeni bir strateji çizmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu noktada şirketin bazı adımlar atacağı biliniyor. Bunlardan biri görünüşe bakılırsa Galaxy J serisini sonlandırıp Galaxy M serisi modellerle yola devam etmek olacak.

Samsung Galaxy M serisi geliyor

Samsung önümüzdeki günlerde Galaxy A9 Pro’nun duyurusunu gerçekleştirecek. Bu modelde dört kamera ve Snapdragon 710 işlemcisini göreceğiz. Galaxy A serisini hem daha iddialı bir konuma getirmek isteyen Samsung, seri altında artık uygun fiyatlı modeller de sunacak. Böylece Galaxy A serisi çok daha geniş bir cihaz yelpazesi sunacak. Samsung bununla birlikte uzun vadede satışları ciddi anlamda artırmayı hedefliyor.

Galaxy J serisinin yerini Galaxy M modeller alacak
Galaxy J serisinin yerini Galaxy M modeller alacak

Uygun fiyatlı Galaxy A modeller sonrası Galaxy J serisi kademeli olarak sonlandırılacak. Galaxy M ismi ilk olarak 2012 yılında bir akıllı telefonda kullanıldı, ancak Güney Kore menşeli haberlere göre bu isim tekrar canlanacak. Bu seri ayrıca Galaxy On modellerin yerini alacak. Çin ve Hindistan başta olmak üzere Güney Asya ülkeleri ve Latin Amerika pazarını hedefleyen serinin gelecek yıl çıkış yapması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu