Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung’un Kafası Çok Karışık! S21 Ultra ve S Pen…


Samsung Galaxy S21 serisi güne damga vurdu. Öte yandan S21 Ultra modelinin S Pen desteği çok konuşuldu ve eleştirildi. İşte detaylar…

“Sevgili günlük” diye başlayıp içimi dökesim var. Sevgili Samsung, nedir bu kafa karışıklığı? Samsung’un iki amiral gemisi serisi olan S ve Note serilerinin iki ayrı kitlesi vardı. Note serisini daha çok mesleki nedenlerle çizim yapanlar ve kalemseverler kullanırken; S serisini güçlü işlemci ve iyi kamera arayanlar kullanıyordu. Bu sefer Samsung, mini not defteri olan Note serisinin pabucunu dama atarak S serisini ön plana çıkardı. S21 Ultra, S Pen destekleme özelliğine sahip.

S21 Ultra, özellikleri itibariyle kardeşlerine nazaran daha büyük ve özellikleri gelmiş bir model olsa da bir Note değil. Infinity-O kamera deliğine sahip, kamera özellikleri gelişmiş fakat S20’nin üzerine devasa özellikler koymuş değil. Ayrıca S Pen satmak için deyim yerindeyse sinekten yağ çıkarmaya çalıştıkları bir gerçek. Note modeli kalemle birlikte gelirken daha fazla ücret ödenmiş olacak.

Üstelik 5000 mAh bataryalı amiral gemisine orta segment gibi 25W hızlı şarj desteği koyulmuş. Vivo yeni amiral gemisinde 120w hızlı şarjı destekliyor. S20 Ultra’nın da gerisinde kalmış durumda. Kamera kısmında ise büyük gelişme yok. 108 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açı ve 10 MP 3x optik zoom kamerası ile 10 MP periscope zoom kamera mevcut. Ön tarafta ise 40 MP özçekim kamerası yer alıyor. 16 GB RAM, Snapdragon 888 veya Exynos 2100 ile gelmesi en önemli artısı.

Güney Koreli teknoloji devini bu kadar yermek istemezdik fakat bu kez “Bizimla deyilsın.” diyoruz ve alkışlarla uğurluyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu