Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Mate 60 Pro’nun İşlemcisi Belli Oldu

P60 serisi gündemdeyken sürpriz bir biçimde Huawei Mate 60 Pro hakkında önemli bir gelişme aktarıldı. Telefonun işlemcisi netlik kazandı.

Huawei cephesinde uzun süreden beridir P60 serisi konuşuluyor. Mart ya da nisan ayı içerisinde tanıtılacak Huawei P60 serisi, markanın bu yıl ki tek amiral gemisi telefonları olmayacak. 2019 yılından bu yana devam eden ambargolar sonrasında Huawei bu yıl yeniden iki amiral gemisi telefon duyurusu gerçekleştirecek. Yılın ikinci yarısına baktığımızda bizleri Huawei Mate 60 serisi bekliyor olacak. Yeni bir rapora göre seriye güç verecek işlemci belli oldu. Huawei Mate 60 serisinde kuşkusuz en çok Pro modeli merak ediliyor.

Güvenilir bir kaynağın Wiebo aracılığıyla aktardığı bilgilere bakılırsa Mate 60 serisi, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle test edilmeye başlandı. Devam eden ambargolar nedeniyle Mate 60 serisinde yer alan işlemci 5G ağları desteklemeyecek. Huawei, 5G desteği için son dönemde olduğu gibi yine özel bir kılıf duyurusu yapacaktır.

Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 60 serisi muhtemelen HarmonyOS 4 işletim sistemiyle çıkış yapacak. Huawei’in HarmonyOS’ü küresel çapta sunma planları sürüyor, eğer yetişmezse telefon serisinin önceki modelinde olduğu gibi EMUI arayüzü ile çıkış yapacak.

Mate 60 Pro’nun kaç arka kameraya sahip olacağı bilinmezken, kamera yazılımı XMAGE teknolojisiyle desteklenecek. Arka bölümdeki kamera biriminde ufak çaplı dokunuşlar olacaktır, ancak Huawei’in yuvarlak modülden vazgeçeceğini düşünmüyoruz. Şirket ayrıca Huawei Mate 60 serisi için yepyeni bir uydu iletişim özelliği de getirebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu