Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Başkanı Lin Bin 100 megapiksel dedi!

Bir süre önce başlayan megapiksel savaşları nereye gidiyor. Xiaomi Başkanı Lin Bin 100 megapiksel telefonların startını verdi. Hayırlı olsun başkan…

Akıllı telefon pazarında megapiksel savaşları yeniden hortladı. Sony IMX586 ve Samsung GM1 sensörleri 48 megapiksel fotoğraf çekilebilmesine olanak sağlarken geçtiğimiz aylarda Samsung GW1 64 megapiksel kamera sensörünü sektöre sundu. Sensör konusunda oldukça iddialı olan Samsung yeni 64 megapiksel sensörü ile ne sunacak bunu kısa süre içinde öğreneceğiz. Çinli üretici Xiaomi Başkanı Lin Bin dün Pekin’de başlayan Xiaomi Future Image Technology Communication konferansı sırasında gazeteciler ile farklı konuları konuştu ve Lin Bin 100 megapiksel kamera sensörleri ile ilgili de konuştu.

Öncelikle 64 megapiksel sensörlere değinen Lin Bin, bu yıl bitmeden 64 megapiksel kamera sensörüne sahip telefonların pazarda olacağını belirtti. Bununla birlikte önümüzdeki yıl için de 100 megapiksel telefonları görmek konusunda oldukça olumlu konuşan Lin Bin, bu telefonların da mobil pazara ciddi bir hareket getireceğine inandığını belirtti.

64 megapiksel
64 megapiksel

Bu konuda aslında en güzel açıklamayı geçtiğimiz günlerde Zeiss Group’un CEO’su ve Başkanı Dr. Michael Kaschke bir açıklama yaptı ve” bırakın 100 megapikseli, 64 megapiksel bile akıllı telefonların sensörleri için gereksiz” açıklamasında bulundu. Bu bizce de oldukça doğru bir yaklaşım. Neden mi?

Akıllı telefonların kamera sensörleri küçük olduğu için piksel sayısını arttırmak pixel boyutlarının küçülmesine “doğal olarak” sebep oluyor. Küçülen sensörlerin de ışık alma indeksleri azalıyor. Bizce sektör megapiksel ile telefon satmakla uğraşacağına farklı teknolojileri ortaya koymalı. Bugün Samsung, Galaxy S7’den beri 1/2,5 inç boyutunda sensörler ile karşımıza çıkıyor. Sensör boyutları aynıyken diyafram değeri nereye kadar?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu