Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Samsung DDR6 Bellekler Hız Manyağı Yapacak, Daha DDR5 Çıkmamıştı!

Yeni bellek teknolojileriyle müjdeyi veren Samsung, DDR6 bellekler ile hızları olağanüstü seviyelere çıkaracak. İşte gelişmenin detayları.

Samsung, yıllık teknoloji günü etkinliğinde DDR6, GDDR6+ GDDR7 ve HBM3 gibi yeni nesil bellek teknolojileri hakkında büyük açıklamalarda bulundu ve heyecanları yükseltti. Bildiğimizden çok daha yüksek hızlar sunacak olan bu bellek teknolojileri geliştirme aşamasına nihayet girdi.

Samsung DDR6 ve GDDR6+ Bellek Teknolojileri ile 17.000 Mbps Bellek Hızları Göreceğiz! 

Henüz daha DDR5 teknolojisi piyasaya tam olarak çıkmamışken Samsung’un bu teknolojiyi geliştirmesi şirketin uzun vadeli hedeflerinin olduğunu gösteriyor. Geliştirdiği DDR6 teknolojisi, DDR4 aktarım hızına göre neredeyse dört kat artış verecek.

RAM

JEDEC desteğine sahip olacak bu yeni bellek teknolojileri, yaklaşık 12.800 Mbps ve hız aşırtmada 17.000 Mbps gibi olağanüstü bellek hızları sunacak.

DDR5 teknolojisi hali hazırda 12.000 Mbps gibi bir hız sunuyor. Bu nedenle DDR6’nın 20K Mbps bariyerini rahatlıkla aşacağını düşünüyoruz. Ayrıca DDR6 teknolojisi, toplam 64 hafıza bloğu için 16 bit bellek kanalına sahip olacak.

Diğer önemli bir gelişme ise yeni nesil ekran kartları için geliştirilecek olan GDDR6+ ve GDDR7. Samsung mevcut GDDR6 yongalarının yerini alacak daha hızlı bir GDDR6+ standardı sunma planlarını da açıkladı.

Ayrıca şu anda grafik DRAM yol haritasında bulunan ve gerçek zamanlı hata koruma teknolojisi ile birlikte 32 Gbps’ye kadar aktarım hızları sunması beklenen GDDR7 de var. 512 bit sistemlerde 2 TB/sn hız sunması beklenen GDDR7, bildiğimiz boyutların ötesine geçecek.

Son olarak, Samsung’un HBM3 belleğinin seri üretimine 2022’nin ikinci çeyreğinde başlamayı planladığını bilgilerde mevcut. Yeni nesil bellek standardı, geleceğin HPC ve veri merkezi işlemci ve grafik birimlerini güçlendirecek. DDR6 teknolojinin ise 2025-2026 gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu