Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerTeknoloji

Honor Image Engine ile Honor Telefonlar Daha İyi Fotoğraf Çekecek

Huawei’den ayrılan Honor’un yeni teknolojileri tanıtılmaya devam ediyor. Honor Image Engine ile daha kaliteli fotoğraflar çekebileceksiniz.

Honor, Honor Image Engine adlı bilgisayar fotoğrafçılığı teknolojisini resmen duyurdu. Bu yapay zeka teknolojisi, çok boyutlu ve çok modlu bilgi toplama için kullanılabiliyor. Şirket, bunun insan gözü tarafından tanınmayan bilgilerin iletilmesine izin verdiğini iddia ediyor.

Honor Image Engine ile fotoğraf konusunda devrim yaşanacak

Şirket, Honor Magic 3 serisi akıllı telefonlarda ilk kez görücüye çıkan Image Engine teknolojisinin, farklı kameralar tarafından çekilen görüntülerin nihai kaliteyi artırmak için birbirini tamamlamasına olanak tanıdığını söyledi. Bu teknoloji sayesinde Honor Magic 3 serisi, ana ve ultra geniş açılı kameralarla aynı anda iki fotoğraf çekebiliyor ve ardından bunları tek bir görüntüde birleştirebiliyor. Nihai görüntünün netliği yüzde 80 artar ve genel kalite de artıyor.

Birleştirmeden sonra bozulmayı önlemek için, fotoğrafları daha doğal bir şekilde birleştirmenizi sağlayan akıllı bir kenar yumuşatma algoritması kullanılıyor. Teknoloji aynı zamanda ana kamera ve telefoto lensten gelen görüntüleri birleştirmeyi de destekleyerek görüntü kalitesini iyileştirir ve netliği yüzde 180‘e kadar artırıyor.

Honor Image Engine

Bildiğiniz gibi Honor, Huawei’nin bir alt markasıydı ve daha önce Huawei tarafından geliştirilen teknolojinin kullanımına güveniyordu. Geçen yıldan beri Honor artık Huawei‘nin bir parçası değil. Bu nedenle şirket kendi görüntüleme teknolojisini geliştirdi. Şirket ayrıca imalat ve tedarik zincirini güçlendirmek için tedarikçilerle ilişkiler kurma sürecinde. Honor, kısa süre önce akıllı ve entegre teknoloji çözümleri geliştirmek için Microsoft ile ortaklık kurmuştu.

Huawei’den ayrıldıktan sonra ambargolardan da kurtulan Honor’ın geleceği çok parlak görünüyor. HarmonyOS‘e geçmesine kesin gözüyle bakılan Çinli firma bakalım özellikle anavatanında Huawei’nin tahtını elinden alabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu