Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 2XL Android 11 R sürümünü ele verdi!

Google Pixel 2XL modelinde Android 11 R sürümü çalışırken görüntülendi. Google, güncelleme konusunda Apple’ın yolundan gidecek!

Android güncellemeleri 2018 yılına kadar Android kullanıcıları için bir kabustan ibaretti. Yeni Android sürümleri maalesef ki 3. parti telefon üreticilerinin yeteneksizliğinden dolayı telefonlara geç geliyordu. Bunu geç de olsa fark eden Google, 3. parti telefonlarda yeni Android sürümünün Beta‘larını test etmek için kolları sıvamıştı.

Google‘ın başlatmış olduğu bu Beta programı sayesinde artık güncelleme sorunu neredeyse çözülmüştü. Android 10’un yaygınlaşmasında büyük pay sahibi olan Google, şimdilerde yeni Android sürümü üzerinde çalışıyor. Mart ayındaki Google I/O 2020 etkinliğinde bildiğiniz gibi Android 11 sürümü tanıtılacak. Google bu yeni sürüm için şimdiden testlere başlamış durumda.

2017 yılın da tanıtılan ve 3 yıllık telefon olan Google Pixel 2XL modeli bugün Android 11 R ile çalışırken görüntülendi. Google’ın güncelleme politikasına göre çıkan her Pixel modeli 3 yıl güncelleme alacak. Muhtemelen bu sürüm Pixel 2 ailesin son güncellemesi olacak.

Android 11 R

Güncelleme konusunda elini su dökülmeyen Apple’ı örnek alan Google, Android’in gelişmesinde ve yaygınlaşmasında oldukça başarılı bir adım atacak gibi görünüyor.

Mart ayında tanıtılacak olan yeni sürüm için yine 3. parti telefon üreticileri Beta sürecine dahil edilecek. Ancak bu firmalar arasında Google ile arası günden güne açılan Huawei yer almayacak. Samsung, LG ve Xiaomi gibi isimler ile çalışacak olan Google, bakalım Android 10 ile yakaladığı başarıyı yeni sürüm ile devam ettirebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu