GoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Google I/O 2023 Etkinliğindeki Yeni Sürpriz!


Merakla beklenen Google I/O 2023 sunumunda Magic Editor tanıtıldı. Yapay zeka desteğiyle fotoğraflarınızı çok kolay düzenleyebilirsiniz.

Google, dün düzenlediği I/O 2023 etkinliğinde yeniliklerini bir bir tanıttı. Tablet, telefon gibi yeni cihazlarına ek olarak Android’in yeni sürümü 14 tanıtıldı. Bu sunumda dikkatleri çeken başka bir konu ise AI destekli uygulamalar odak nokta oldu. Bunların başında yapay zeka destekli sohbet robotu Bard. Fotoğraf düzenleme uygulaması olarak Magic Editor tanıtıldı.

Fotoğraf düzenleme noktasında çığır açması beklenen Magic Editor yapay zekayı arkasına alarak kapsamlı düzenleme olanağı veriyor. Fotoğraf düzenlemeyi yapay zeka desteğiyle bir sanata dönüştüyor. Uygulama kullanıcılar tarafından karışık görünen fotoğraf düzenleme işini çok kolay hale getiriyor. Yani uzmanlık gerektirmeyen bir iş halini alıyor. Google yaptığı uygulama için şu ifadeleri kullanıyor; “Üretken yapay zeka da dahil olmak üzere yapay zeka tekniklerinin bir kombinasyonunu kullanarak, bir görüntünün özne, gökyüzü veya arka plan gibi belirli bölümlerinde düzenlemeler yapmanıza yardımcı olur, böylece fotoğrafınızın son görünümü ve hissi üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz.”



Uygulamanın dayandığı temel çözüm fotoğrafta ana noktayı istediğiniz gibi konumlandırmak. Ayrıca çalışılacak fotoğrafta istenmeyen nesneleri kaldırmak, gökyüzünün parlaklığını istenen seviyeye getirmek gibi farklı işlevlere sahip.

Teknoloji devi yapay zeka destekli uygulaması bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulacak. Ayrıca Pixel telefonlarda erken erişim olarak sunulabilecek. Bu cihazların Pixel 8 ve Pixel 8 Pro olacağı tahmin ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu