Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

100 Watt hızlı şarj geliyor. Peki zorlukları nedir? Lu Weibing açıklıyor.

Bildiğiniz üzere Xiaomi, bir süredir yeni tanıtacağı telefonların yanında bir ilke imza atarak 100 Watt  hızlı şarjı da tanıtacak. Peki iyi ve kötü yanları nedir, Lu Weibing açıklıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bizim de katılacağımız Mobil Dünya Kongresinde yeni telefonları ve yeni ürünlerini tanıtacak. Bu ürünlerden biri de yeni şarj teknolojisi 100 Watt Super Charge olacak. Peki nedir bu hızlı şarj muhabbeti? yararları ve zararları nedir, hepsinin cevabı Lu Weibing’de.

Hatırlayacağınız üzere, Xiaomi geçen yılın Mart ayında  Super Charge Turbo adlı kendi flash şarj teknolojisini duyurmuştu. Lin Bin ayrıca Xiaomi’nin 100W hızlı şarj teknolojisi sayesinde 4.000 mAh‘lik bir bataryanın 17 dakikada dolduğunu söyledi. Bunun üzerine Lu Weibing ise Redmi‘nin ilk seri üretim olacağını açıkladı.

 

Ancak 100 Watt şarj iyi hoşta,bunun zararları yok mu? Elbette var, bugün Lu Weibing yeni teknolojinin zorluklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Redmi CEO’su Lu Weibing, hızlı şarj teknolojisinin teknik zorlukların beş yönünün dikkate alınması gerektiğini söyledi:

100W Hızlı Şarjda Zorluklar

1- Pil kapasitesi kaybı: daha hızlı şarj hızı, daha fazla pil; Daha büyük kapasite kaybı. Ön tahminlere göre, 100W hızlı şarjlı bir pilin kapasitesi, 30W PD hızlı şarjın kapasitesinden yaklaşık %20 daha azdır. Kısacası zaman içinde 5000 mAh pil 4000 mAh seviyesine düşer;

2- Teknik uygulama (teknik mimari): ultra yüksek gerilim şarj çözümü

3- Performans: 100W şarj etme işlemine yalnızca teknik olarak erişilebilir değil, aynı zamanda uzun ve sürdürülebilir şarj gerektirir;

4- Güvenlik: Anakart / pil / şarj cihazı vb için çoklu korumalar.

5- Üreticiler çoklu şarj senaryolarını, kablolu şarjı ve kablosuz şarj senaryolarını ve şarj cihazı uyumluluğunu göz önünde bulundurmak zorunda kalacaklar

Lu Weibing, 100W hızlı şarj teknolojisinin ilk üretim aşamasına ulaştığını ve çok yakında tanıtılacağını da sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, 5G cep telefonları 4G telefonlara göre daha fazla şarj tüketiyor. Özellikle 5G ağlarının tam kapsama senaryosunda, güç tüketimi çok hızlıdır. Hızlı şarj ve pil kapasitesi arasındaki çelişki ve denge herkesin dikkatini çekiyor.

Lu Weibing’in bu açıklamasından sonra 100W hızlı şarjın seri üretim ve ticari kullanımdan çok uzak olmadığı ve dört gözle beklememize değeceğini söyledi. Weibing, Xiaomi Mi 10 serisinin 14 Şubat tarihinde tanıtımı için bir basın toplantısı düzenleyeceği söyledi. Telefon ile birlikte yeni şarj teknolojisi de tanıtılacaktır.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu