Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy Note 9 bu defa üzecek!

Bir taraftan Samsung Galaxy Note 9 geliştirme çalışmaları sürerken, diğer taraftan ağustos ayında tanıtılacak yeni Note serisi telefon hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Samsung cephesinden aktardığı isabetli bilgilerle tanınan @UniverseIce adlı kullanıcı Galaxy Note 9 hakkında iki önemli bilgi aktardı.

Bunlardan ilki Galaxy Note 9’un Galaxy Note 8’dan daha kısa olacak. Bu kısalık sadece 2 mm ve ilk bakışta pek de anlaşılmayacak. Ekran boyutu aynı kalacak, ancak kasanın ufak bir miktar kısalacak olması, Note 9’da ekran çerçevelerinin biraz daha azaltılacağı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 bu sefer üzecek

Gelelim Note 9’un cephesinde bizi üzecek olan gelişmeye. Daha önce Türkiye’de ilk kez bizim tarafımızdan sızdırılan görsellere göre Galaxy Note 9’da ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun yer alacağını görseller ile aktarmıştık. Ancak gelen bir soru üzerine bu özelliğin Note 9’da yer almayacağı söylendi. Görünüşe bakılırsa geliştirme aşamasında verimli bir çalışma sağlanamadı ve Samsung ekrana gömülü parmak izi okuma sensörünü Note 9 için rafa kaldırdı. Bakalım zaman bizi mi haklı çıkartacak yoksa onları mı?

Galaxy Note 9’da 3.850 mAh büyüklüğünde bir pil kullanılacağı iddia ediliyor. Arka bölümde S-Pen kalemin işgal ettiği alan ve Note 7’de pile bağlı yaşanan patlamalar göz önüne alındığında pilin büyüyeceği iddialarına da temkinli yaklaşmamız gerekecek.

6.3 inç büyüklüğünde Quad HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekran, Snapdragon 845 / Exynos 9810 işlemci, 6GB RAM, daha gelişmiş S-Pen kalem, hafifletilmiş arayüz, Bixby 2.0, kahverengi renk seçeneği ve değişken diyaframlı çift arka kamera (Galaxy S9+ ile aynı) Note 9’da göreceğimiz öne çıkan özellikler olacak.

Galaxy S9 Plus ve Huawei P20 Pro kamera karşılaştırma testi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu