Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerTeknoloji

Honor Bu Ülkeden Çekiliyor! Herkes Şokta!

Çin’in parlayan yıldızı Honor bugün ilginç bir açıklama ile gündeme geldi. Firma, Hindistan pazarından çekileceğini resmi olarak açıkladı.

Huawei’nin geçtiğimiz yıl bağımsızlığına kavuşturduğu Honor yükselmeye devam ediyor. Telefon pazarında önemli bir konuma sahip olan firmadan bugün ilginç bir açıklama geldi. Çinli teknoloji devi jeopolitik huzursuzluk nedeniyle çalışanlarını Hindistan’dan çekiyor. Devlet tarafından işletilen Securities Times tarafından yayınlanan bir rapora göre Zhao, şirketin Perşembe günü düzenlediği akıllı telefon lansman etkinliğinde, HONOR’un ekibi birkaç yıl önce bir araya getirdiğini ancak bariz nedenlerle ayrıldığını söyledi.

Yeni Delhi, Çinli işletmeleri daha yakından izlemeye devam ederken eskiden Huawei Technologies’e ait olan Çinli telefon şirketi, çalışanlarını Hindistan dışına çıkardı. 2018 yılında Hindistan’da %3’lük pazar payı ile zirveye ulaşan firma, ABD hükümetinin Huawei’ye uyguladığı ezici cezalar sonucunda ilk beşin dışına düştü.

Huawei, Honor’un ABD hükümeti tarafından uygulanan ticaret kısıtlamalarını aşmasına yardımcı olmak için 2020’de Shenzhen hükümeti liderliğindeki bir gruba Honor’u sattı. Geçen yılın Ekim ayında, Honor ve Google işbirliğini yeniden başlattı. Çin dışında, HONOR 50 ve HONOR Magic4 Pro gibi telefonlar Google uygulamalarıyla geldi.

Honor

Hindistan’da birkaç büyük Çinli akıllı telefon markası araştırılıyor. Bu ayın başlarında, Hindistan’ın mali suçla mücadele ajansı, Vivo’nun yerel genel merkezini aradı ve kara para aklama şüphesiyle banka hesaplarını bloke etti. Günler sonra, Hintli finans yetkilileri OPPO’nun ofisine baskın düzenleyerek 550 milyon dolarlık gümrük vergilerini ihlal ettiğini iddia etti.

2020’de tartışmalı Himalaya sınırı üzerinde şiddetli bir askeri çatışmanın ardından Hindistan ve Çin arasındaki gerilim artıyor. O zamandan beri Hindistan, güvenlik nedeniyle 250’den fazla Çince uygulamayı yasakladı. Hatırlamak gerekirse, HUAWEI’nin merkezi Şubat ayında Hindistan vergi makamları tarafından aranmıştı.

Honor’un CEO’su Zhao Ming’e göre; Hindistan operasyonları yerel ortaklar tarafından yürütülmeye devam edecek. Ancak marka çok güvenli bir yaklaşım benimseyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu