Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Huawei, Kirin yonga setine elveda dedi! Samsung 5 nanometre dedi

Kendini her konuda geliştirip daha da çok büyümek isteyen Samsung, bugün Güney Kore’de yeni bir 5 nanometre EUV üretim hattı kurdu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, her alanda kendini geliştirip daha da büyümek istiyor. Son çıkan haberlere göre Koreli şirket, kendi ülkesinin Pyeongtaek şehrinde yeni bir  5 nanometre çip üretim hattı kurmaya başlayacağını duyurdu. Şirket bu tesiste, AI (Yapay Zeka), ileri teknoloji akıllı telefon ve HPC (yüksek performanslı bilgi işlem) yongaları yapmayı planlıyor.

Samsung‘un yakında kuracağı bu tesis,  Seul‘ün 70km güneyinde, Güney Kore’nin  Gyeonggi Eyaletindeki Pyeongtaek şehrinde olacak. Buna ek olarak tesis çalışmalarına başlayan Samsung, bu yıl sonuna kadar inşaatı bitirip faaliyete geçecek. Gelen bilgilere göre fabrikanın kurulması ve işletilmeye başlatılması da 2021’in ikinci çeyreğine kadar sürecek.

Samsung Electronics Döküm İş Birimi Başkanı Jung Eun-Seung’un da yeni üretim hattı ile ilgili bazı açıklamaları oldu:

Yeni süreçte, ürünlerinin üretim boyutunu 5nm ve bunun altında genişleteceğiz. EUV tabanlı ürünler için artan talebe aktif olarak cevap vereceğiz. Böylelikle daha çok büyüyüp yeni yatırımlar yapacağız.

Samsung 2021 ikinci çeyreğinde 5nm yongaların seri üretimine başlayacak.

Bildiğiniz üzere Samsung, 2020‘nin Şubat ayında ilk EUV odaklı yonga seti üretim hattını başlattı.( V1 olarak da bilinir). Buna ek olarak yine, hatırlayacaksınız Koreli şirket 2019 yılında   Mars S3 hattında  7 nm yonga setinin seri üretimini başlatmıştı.  Ardından,  2020‘nin ikinci yarısında Mars fabrikasında 5nm yongaların seri üretimine başlayan Samsung, son olarak Pyeongtaek fabrikasıyla da aynı süreci geliştirmeyi planlıyor.

Samsung, yarı iletken segmentinde TSMC’yi almaya çalışıyor

Samsung, AMD, Apple, Nvidia ve Qualcomm gibi markaların siparişlerini almak için TSMC ile rekabet ediyor. Bununla birlikte Güney Koreli firma,  TSMC‘nin bir adım gerisinde kalıyor. çünkü TSMC, 5nm yongaların seri üretimine çoktan başladı ve yaklaşan iPhone 12 serisi için A14 Bionic yonga setinin seri üretime geçti.

TSMC, yarı iletken çip üretim segmentinde %54 pazar payına sahipken, Samsung ise %18‘lik bir pazar payına sahip. Bakalım Koreli şirket, ezeli rakibini bu yıl geçebilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu