Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Bang and Olufsen Beoplay Portal İnceleme – Konsol Parasına Kulaklık

Ses üstadı B&O karşımızda Bang and Olufsen Beoplay Portal ile çıktı. Oyun ve müzik odaklı kulaklığı derinlemesine inceliyoruz.

Bang and Olufsen adını çoğunuz duymuşsunuzdur. Genellikle Premium segmente hitap eden ürünler üreten ve ses konusunda kalburüstü kişilere hitap eden Bang & Olufsen müzik ve film odaklı kulaklıklarıdan sonra şimdi de oyuncuları yakalamaya geliyor. Bang and Olufsen Beoplay Portal ile karşımıza çıkan ses üstadı, Premium oyuncuların kulaklarının bayram etmesini sağlıyor.

Peki, Xbox Series X fiyatına satılan bu üst segment kulaklık bizlere neler sunuyor? Fiyatını hak ediyor mu? Bu kulaklığı kimler tercih etmeli? İncelememizde kulaklığı üç farklı kategoride sizlere daha temiz sonuçlar sunabilmek için detaylarına iniyoruz. Önceliğimiz tabii ki de Xbox lisanslı bir şekilde duyurulduğu için oyun olacak.

Bang and Olufsen Beoplay Portal İncelemesi 

Oyun

Xbox bildiğiniz gibi kablosuz kulaklıklar konusunda kendi protokolünü kullanıyor. Bu yüzden herhangi bir Bluetooth kulaklığı konsol ile eşleştiremiyorsunuz. Xbox lisansı olan kulaklıkları eşlemeye imkan tanıyan Microsoft cephesi bu sayede kaliteyi de belirli bir seviyede tutmayı başarıyor. Yani dileyen her firma Xbox konsolları için kablosuz kulaklık çıkaramıyor. Bunun belirli bir standartları var. Bang and Olufsen zaten bu standartların kat ve kat üzerinde yer alıyor. Ses konusundaki tecrübeli isim Beoplay Portal’ı da bu doğrultuda geliştirmiş.

Dolby Atmos desteği son zamanlarda oyunların olmazsa olmazı haline geldi. Yakın zamanda çıkan Halo Infinite, Immortals Fenyx Rising, Forza Horizon 5, Gears 5, Call of Duty: Cold War ve Cyberpunk 2077 gibi popüler oyunlar Dolby Atmos desteğine sahip. Bu zamana kadar oyunlar için üretilen tartışmasız en iyi sanal ses deneyimi sunan Dolby Atmos desteği Beoplay Portal’da da bizleri karşılıyor.

Beoplay portal

Windows ve Xbox’ta yer alan Dolby Atmos uygulaması ücretli olarak yer alıyor. Ancak Beoplay Portal’ı satın alan kullanıcılara lisans ücretsiz olarak sunuluyor. Yapmanız gereken tek şey Beoplay Portal’ı Windows veya Xbox ile eşleştirmek ve Dolby Atmos uygulamasını açmak oluyor. Bu noktada lisansınız otomatik olarak aktifleşiyor. 

Sanal ses teknolojileri sese derinlik katmak adına maalesef ki çoğu zaman alt frekanslardan yani bass’lardan çok taviz verir. Bu ortaya hışırtılı bir sesin çıkmasına neden oluyor. Ancak Dolby Atmos ile Beoplay Portal’ın birleşiminde böyle bir şey söz konusu değil. Bass’lar olması gerektiği gibi tok ve doygun. Dolby Atmos uygulamasında Equalizer da yer alıyor. Dilerseniz uygulamadan bass’ları artırmak için Warm’u seçebilirsiniz.

Ayrıca Beoplay’in mobil uygulamasında da Equalizer bulunuyor. Ancak size tavsiyemiz Beoplay’in ana uygulamasından flat’ı kullanmanız yani Equalizer’ı   kapatmanız yönünde olacak. Oyunlar için Equalizer ayarlarını Dolby Atmos uygulamasına bırakmak daha net ve doğru sonuçlar veriyor.

Oyuncular için bildiğiniz gibi konfor çok önemli bir unsur. Kulaklığın hafif olması gerekiyor ki uzun süreler oyun deneyimi yaşayabilin. Bang and Olufsen hafiflik konusunda bu zamana kadar kullandığımız en hafif kulaklıklar arasında yer alıyor diyebiliriz.

Deri yapıda olan bu kulaklık termeleme yapar mı diye başta çok korkmuştuk yalan yok. Ancak kullanılan deri oldukça premium malzemeden üretildiği için 3-4 saatlik aralıksız oyun deneyiminde bile ne bir terleme ne de bir ağrı hissetmedik. 

Beoplay portal

Kulaklığın en dikkat çekici özelliği ise ANC’yi yani aktif gürültü engellemeyi barındırması. Oyuncu kulaklıklarında genellikle pasif gürültü engelleme oluyor. Beoplay’de ise ANC’yi açarak tamamen dış ortadam kendinizi izole edip oyuna odaklanabiliyorsunuz. Dilerseniz de şeffaf modu açarak dışarıdaki sesleri de duyma imkanına da sahip olduğunuzu belirtelim.

Beoplay’i oyun konusunda değerlendirecek olursak, bu kulaklık için çok dengeli bir yapıya sahip yakıştırmasını yapabiliriz. Equalizer ayarları sayesinde sıcak tonlara da kolayca uyum sağlayan ve bir basshead kulaklığı gibi deneyim sunan Beoplay, oyuncuları fazlasıyla tatmin edecektir. Dokunmatik kontrolleri sayesinde oyunda anında sesi açıp kısabildiğiniz Beoplay, özellikle rekabetçi oyuncuların çok hoşuna gidecek. Tüm detaylar olması gerektiği gibi sanki bir referans kulaklığı gibi sizlere sunuluyor.

Müzik

Şimdi gelelim firmanın en iddialı olduğu ve yıllardır bu alanda ürünler ürettiği müzik bölümüne. Kulaklığımızda Bluetooth bağlantısının yanı sıra bir de Aux yani 3.5mm çıkışı da bulunuyor. Kutu içeriğinden örgü yapıda kaliteli Aux kablosuz ve şarj için kullanabileceğiniz yine örgülü USB-C kablosunun çıktığını belirtelim. Müzik konusunda bu kulaklık tam bir Joker eleman diyebiliriz. O ne demek derseniz hemen açıklayalım.

Farklı müzik türlerinde Beoplay’i test ettik. Rap’tan Rock’a farklı müzik türlerine kulaklık çok kolay bir şekilde adapte olabiliyor. Müziği dinlerken her seferinde bu kulaklık bu tür için yapılmış dedik. iOS ve Android’in uygulama mağazasında yer alan Bang & Olufsen uygulaması sayesinde Equalizer ayarlarını da kolayca yapabiliyorsunuz. Equalizer konusunda firma ilginç bir yöntem izliyor. Son tüketiciye hitap etmek isteyen B&O; Bright, Relaxed, Energetic, High bass ve Warm seçenekleri arasında opsiyonlar sunuyor.

Beoplay portal

Bu özellik her frekans için ayrı ince ayar yapmayı bilmeyenlere kulağına hoş gelen tınıyı seçmesinde kolaylık sağlanıyor. Bu oldukça faydalı bir özellik olmuş diyebilirim. Örneğin iOS’in Equalizer ayarları çok sınırlı ve tüm detayları resmen öldürüyor. Ancak B&O uygulamasından yapılan Equalizer ayarı ortaya daha net bir sonuç çıkmasını sağlıyor.

Kulaklığı uygulamadan Equalizer’ı Flat’a alıp Aux ile Mac’te test ettik. Rtings’in kulaklık için belirlediği en iyi Equalizer ayarlarını kullandık. Ortaya daha güçlü sonuçların çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle alt frekanslardaki tınılar daha fazla ortaya çıktı. Mid ve üstlerdeki patlamalar ise kulaklığın gücünü ortaya çıkardı. Eğer bu kulaklığı müzik dinlemek için satın almak istiyorsanız mutlaka kendi Equalizer’ınızı kendinizin oluşturmasında fayda var. Çünkü yapacağınız Equalizer ayarları ile kulaklık bambaşka bir boyuta geçiyor.

Müzik konusunda B&O için söylenecek zaten pek bir şey yok. Firma kendini kanıtlamış durumda. Bass sevene bass, parlak frekansları sevene parlak bir deneyim sunan Beoportal, premium kulaklık almak isteyenlerin tercih etmesi gereken modeller arasında yer alıyor. Dış görünüşü, malzeme kalitesi ve sağlamlığı ile Beoplay’i taktığınızda farkınızı dışarıda ortaya koyabilirsiniz.

Film

Birçok kişi apartmanda yaşadığı ve iş hayatı gece film izlemeye yönelttiği için son dönemde ses sistemlerinin yanında filmler için kulaklıklar da ön plana çıkmaya başladı. Kimseyi rahatsız etmeden filmdeki tüm detayları duymak isteyenler bu alanda kulaklık arayışına girdi. İşte tam da bu noktada B&O Beoportal devreye giriyor. Bluetooth bağlantısı olan Android TV’ler ile kolayca eşleşebilen kulaklığı mobil uygulamadan film moduna aldığınızda işte ben buradayım diyor.

Özellikle Xbox’ta Apple TV’deki filmlerde ve Netflix’teki Dolby Atmos destekli filmlerde kulaklık tam gücünü ortaya koyuyor. Biz filmleri Xbox Series X üzerinden izledik. Doğal olarak Xbox protokolü ile kulaklığımız bağlıydı. 40mm dinamik sürücüleri ile dolu dolu sinema keyfi sunan bu kulaklık 24 saate kadar pil ömrü sunuyor. Yüzde 0’dan yüzde 100’e ise yani tam dolumu ise 3 saatte gerçekleştiriyor. Bu sayede ne film ne de oyun deneyiminiz yarıda kesilmiyor.

Beoplay portal

Genel değerlendirme

Kulaklığı genel olarak değerlendirelim yazımızın başındaki sorulara cevap verelim. Kulaklık resmen multi device cihazı olmuş. Her cihaza her farklı türe ve kategoriye göre çok kolay bir şekilde uyum sağlayabiliyor. Kulak sağlığı için sesi yüzde 50 seviyesinde tuttuğunuzda bile tüm detayları net bir şekilde duyabiliyorsunuz. Bu kulaklık fiyatında da anlayabileceğiniz gibi üst segment kullanıcılara hitap ediyor. Kalite ve tasarımı başarılı bir şekilde harmanlayan Beoplay Portal, kulağının değerini bilenlerin yeni tercihi olacak gibi görünüyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu