Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 2021 yılında cep yakacak; keşke sadece Xiaomi olsa!


Özellikle uygun fiyatlı akıllı telefonlar ile pazarda büyük bir başarı elde eden Xiaomi, 2021 yılında çok daha pahalı olacak. Maalesef diğerleri de…

Uygun fiyatı ve arayüzü sayesinde birçok pazarda başarı sağlayan Pekin merkezli Xiaomi, bundan sonra kendisini başarıya taşıyan etmeni hiçe sayacak. Daha doğrusu, hiçe saymaya mecbur kalacak. Öyle ki bugüne kadar uygun fiyatlı akıllı telefonları son derece performanslı kılarak karşımıza çıkartan şirket, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri konumuna da birkaç yıl içerisinde gelmişti. Hatta on yıllık bir şirkete göre fazlasıyla başarılı olan Xiaomi, son olarak Mi 10 serisi ile fiyat politikasını değiştireceğinin sinyallerini vermişti.

Mi 10‘u 575 dolardan, Mi 10 Pro‘yu ise 716 dolardan satışa çıkartan şirket; fazlasıyla tepkinin hedefi olurken Türkiye’de de Mi 10‘u 8.499TL’den satışa sunmuştu. Bu da elbette şirketi eleştiri yağmuruna tutmuştu. Üstelik bu cihazlarda Snapdragon 865‘i kullanan Xiaomi, 150-160 dolar civarında bir ödeme ile yonga satın alabiliyordu. Yani Snapdragon 865’in alım fiyatı 150 dolardı; ancak bugün elimize ulaşan bilgiler, Snapdragon 875‘in Snapdragon 865’e göre çok daha pahalı olacağını gösteriyor.

Snapdragon 875 Çok Pahalı Olacak!

Bugün Xiaomi tarafından imzalanan bir sipariş belgesi, Snapdragon 875‘in 250 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını gösterdi. Fiyatın içerisinde Snapdragon X60 5G modeminin olduğu da belgede net bir şekilde görülürken, bundan sonraki akıllı telefonlarım; en azından 2021 yılında tanıtılacak olanların fazlasıyla cep yakacağını söyleyebiliriz. Bu da özellikle Xiaomi gibi uygun fiyatlı akıllı telefonlar ile karşımıza çıkan şirketleri iki seçeneğe itecek; fiyat yükseltmek veya malzemeden kısmak.

Eğer Snapdragon 875 gerçekten bu kadar pahalı olursa birçok şirket fiyatı düşürmek için malzeme kalitesi, ekran veya diğer donanımlardan kısarak yeni “amiral gemilerini” tanıtacak. Veya bunun yerine cihazları son derece güçlü ve kaliteli kılıp fiyat tarafında tepki çekecek. Şuan için şirketlerin neler yapacağını bilemiyoruz; ancak zaten ülkemizde son derece pahalı olan akıllı telefonların 2021 yılında daha fazla cep yakacağını söyleyebiliriz. Kim bilir, belki de Xiaomi 2021 yılında en azından üst segment itibariyle fiyat/performans olmaktan çıkar…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu