Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriLenovo

Lenovo Oyuncu Telefon Pazarından Çekildi

Lenovo oyuncu telefon pazarından çekildiğini resmi olarak doğruladı. Legion marka oyuncu telefonlar artık olmayacak.

Lenovo’nun Legion marka oyuncu telefon işini rafa kaldıracağı iddiaları bir süre önce dillendirildi. Bu iddiların üzerinden çok geçmeden bir Lenovo sözcüsü Android Authority sitesine yaptığı açıklamada oyuncu telefon pazarından çekildiklerini açıkladı. Şirket, daha geniş bir iş dönüşümü ve oyun portföyü konsolidasyonunun bir parçası olarak Legion oyun telefonu işini kapatıyor. 

Lenovo sözcüsü yaptığı açıklamada “Oyun cihazları ve çözümlerinde bir lider olarak Lenovo, oyun kategorisini form faktörlerinde ilerletmenin yanı sıra küresel oyun topluluğuna en fazla değeri getirebileceği yere odaklanmaya kararlıdır.” ifadelerini kullandı.

Lenovo, oyun odaklı akıllı telefon segmentine 2020’de ilk Legion Pro ile giriş yaptı. Şirket, Legion Phone Duel 2’yi 2021’de, Legion Y70’i ise geçen yıl ağustos ayında tanıttı. Akıllı telefonlar, yana monteli açılır selfie kameraları, özel soğutma fanları ve çift şarj bağlantı noktaları dahil olmak üzere bazı yenilikçi özellikleri bir araya getirdi. Bu pazardan çekilen Lenovo, tesisteki bazı işçileri işten çıkarırken, bir kısmı ise Lenovo’nun tablet bölümü ve diğer iş kollarına transfer edildi. 

Lenovo’nun Legion telefonları rafa kaldırmasının ardından oyun akıllı telefon endüstrisi ASUS ROG Phone serisi, Nubia Red Magic serisi ve Xiaomi’nin Black Shark telefonlarıyla kaldı. Black Shark’ın da akıbeti pek parlak görünmüyor. Yakın zamanlı bir raporada Xiaomi’nin bu markayı sonlandıracağı iddia edildi. Asus ise 13 Nisan tarihinde ROG Phone 7 serisiyle karşımızda olacak.

Son döneme bakıldığında güçlü performanslarıyla öne çıkan oyuncu telefonları ile ana akım amiral gemisi modelleri arasında donanım farkı neredeyse kapanmış durumda. Oyuncu telefonlarında özel tetik butonları, RGB aydınlatmalar ve büyük soğutma sistemleri yer alıyor olsa da, tüketicilerin büyük bölümü tercihlerini güncel tepe modellerden yana kullanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu