Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Pro Şimdi De MIUI Gallery’nin Kodlarında Görüldü


2021’in en merak edilen telefonlarından Xiaomi Mi 11 Pro, MIUI Gallery uygulamasının yeni sürümünde sızdırıldı. Sızıntılar geldikçe, geliyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, sizlerin de bildiği üzere genellikle Şubat ayında bir etkinlik gerçekleştirir. Bu etkinlikte de yeni amiral gemilerinin duyurusunu yapar. Ancak dev üretici, Snapdragon 888’li ilk modelini bu yıl beklenenden erken getirdi. Mi 11, bu haftanın başlarında tanıtılarak beklenen lansman tarihinden bir ay daha erken geldi. Fakat Xiaomi’nin bu yıl Pro modelini de aynı anda tanıtmaması hepimizi hüsrana uğrattı. Zira herkesin gözü kulağı, iddialı özelliklere sahip olması beklenen Xiaomi Mi 11 Pro modelindeydi.

Gelen raporlara göre şirket bu telefonu, tıpkı eski dönemlerinde olduğu gibi Şubat ayında piyasaya sürecek. Hatta bir iddiaya göre bu tarih 12 ya da 13 Şubat bile olabilir. Tabii resmi bir açıklama gelmeden pek bir şey söylememizde mümkün değil. Ancak Mi 11 Pro’nun temel özelliklerinden bahsetmemiz için önümüzde hiçbir engel yok. Zira bu hafta Xiaomi Mi 11 Pro hakkında, pek çok somut örneklere denk gelme fırsatı bulduk.

Hatırlarsınız dün, Mi 11 Pro modeline ait ilk görsel ortaya çıkmıştı. Sızdırılan bu görselde cihazın Mi 11’den farklı bir kamera yapılandırmasına sahip olacağını gördük. Şimdi ise XDA geliştiricileri, MIUI Gallery uygulamasının yeni bir sürümünde bu telefona ait birtakım bilgiler keşfetti.

MIUI Gallery uygulamasının 2.2.17.18 sürümü, Mi 11 Pro’nun isminin geçtiği bir listeyi açığa çıkarıyor. Bununla birlikte geliştiriciler, bu kodlardan birkaç temel detayı daha keşfetmeyi başardılar. Keşfedilen bu kodlarda da “isCurvedScreen” ve “CurvedScreenUtil” ibarelerine denk geldiler. Bunun anlamı da Mi 11 Pro’da, kavisli bir ekran olacağını ve MEMC’yi destekleyeceğini gösteriyor. Ne yazık ki bahsettiklerimizin dışında başka bir bilgi bulunmuyor. Ancak önceki sızıntılardan yola çıkarak Mi 11 Pro’da hangi özelliklerin olacağından bahsedebiliriz.

Mi 11 Pro sızdırılan özellikler

Daha önceki bilgilerden yola çıkacak olursak Xiaomi Mi 11 Pro; dört tarafı kavisli olan 2K çözünürlüğünde bir ekran ile gelecek. Bunun yanı sıra cihaz, 2021’ın trendi olması beklenen 120HZ yenileme hızını da destekleyecek. Kamera olarak ise Pro versiyon, standarta nispeten ek bir modülle daha gelecek. Fakat bunun çözünürlüğü hakkında net bir bilgi yok.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu