Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei İddialı Konuştu! Amerika Olmasaydı Samsung’u Ezerdik!

Amerika’nın haksız yaptırımlarına maruz kalan Huawei iddialı konuştu. Yaptırımlar olmasaydı şu an Samsung 3. firma konumunda olurdu!

Çin ile Amerika arasındaki savaşta kurban Huawei seçilmişti. Apple olma hatta geçme yolunda emin adımlar ile ilerleyen Huawei’ye maalesef ki yaptırımlar uygulanmıştı. Bu yaptırımlar sonrasında duraksama dönemine geçen Çinli firma, HarmonyOS ile küllerinden yeniden doğmuştu. GMS desteği olmamasına rağmen peynir ekmek gibi telefon satan Huawei’den bugün iddialı ve bir o kadar da haklı sözler geldi.

Huawei CEO’su Richard Yu, ABD’nin Huawei’ye yaptırım uygulamaması durumunda 2022’de mobil iletişim pazarının durumu hakkındaki görüşlerini açıkladı. Richard Yu, “ABD müdahalesi ve Huawei’yi bastırması olmasaydı, dünyanın en büyük cep telefonu üreticileri Huawei ve Apple olabilirdi. Şirketlerin geri kalanı, telefonları çoğunlukla ABD ve Güney Kore’de satılabilen Güney Koreli şirket Samsung da dahil olmak üzere küçük üreticiler.” ifadelerini kullandı.

Huawei’nin Güney Koreli şirkete yetişmek için yıllarını harcadığı için Samsung’u küçük bir üretici olarak sınıflandırması pek hoş olmamış diyebiliriz. Samsung da hatrı sayılır teknolojiler üretiyor. Ancak biz de eminiz ki yaptırımlar olmasaydı şu an Samsung üçüncü firma konumundaydı.

Huawei Mate XS 2 Türkiye
Huawei Mate XS 2 Türkiye

2020’nin bahar aylarında, Çin’deki satışlar sayesinde Huawei, Samsung’u yüzde 2 ile farkla geçmeyi başarmıştı. Huawei o dönem küresel telefon pazarının yüzde 19’unu almayı başarmıştı. O dönem Samsung’un payı zayıf Galaxy S20 satışları nedeniyle yüzde 17’di.

Huawei’nin ne yapıp ne edip GMS’yi telefonlarına eklemesi gerektiğini düşünüyoruz. HarmonyOS’in GMS ile birleşmesinden sonra Android cephesinde büyük çalkalanmalar yaşanabilir. Ekosistem konusunda Apple’a kafa tutacak düzeye çok kısa sürede gelen Çinli teknoloji devi bakalım önümüzdeki yıl ambargoları aşmanın bir yolunu bulabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu