AMDEkran KartıGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

Ekran Kartı Fiyatları için Sevindirici Bilgiler Geldi!

Kripto para madenciliği sebebiyle büyük artış gören ekran kartı fiyatları için beklenen haber geldi. İşte tüm detaylar karşınızda.

Ethereum ve Bitcoin gibi kripto paraların aşırı derecede popülerleşmesi ile birlikte kripto para madenciliğine olan ilgi dünya genelinde fazlasıyla artmıştı. Bu popülerlik de ekran kartı fiyatları için iyi olmamıştı. Değerinden oldukça fazla ücretlerle satılan ekran kartlarının son fiyat düzeyleri de oldukça merak ediliyor. Son araştırmalar durumun fiyatların iyiye gittiğini gösteriyor. Gelin tüm bilgilere göz atalım.

Ekran Kartları Ucuzlamaya Devam Ediyor

Bitcoin ve Ethereum’un büyük düşüşlerinden sonra popülerliği azalan kripto para madenciliği, ekran kartlarının fiyatlarını bir nebze düşürmüştü. Ancak ortaya çıkan raporlar durumun beklenen daha iyi olduğunu gösteriyor. Endüstri analizlerine göre, NVIDIA ve AMD gibi ekran kartları modellerinin genel fiyat düzeylerinin, önerilen perakende satış fiyatlarından yalnızca %25 daha yüksek olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında RTX 30, RX 6000 serisi ve benzeri ekran kartları, önerilen perakende satış fiyatlarının neredeyse %75’inden daha yüksek fiyata satılıyordu. Yani 400 TL olması gereken bir kart, 1500 TL gibi üç kattan fazla olan uçuk fiyatlara satılıyordu. Artık bu oranın %25’e düşmesiyle dünya genelinde fiyat düşüşleri görülüyor.

Ekran Kartı Fiyatları

Sektörde yaşanan arz artışları ve kripto para madenciliğinin zayıflamasıyla birlikte ekran kartları nihayet önerilen fiyatlarının yalnızca 1.5 kat fazlasında satılıyor.

Ekran kartlarının genel fiyat düzeylerinin düşüş eğiliminde olması, kart arayanları bir nebze sevindirmiş oldu. GPU fiyatlarındaki genel düşüş eğiliminin çip krizinin düzelmesiyle birlikte devam edeceğini düşünüyoruz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu