Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mi Mix 2s, Galaxy S9’un tozunu attıracak!

2018’in merakla beklenen amiral gemi telefonları bir bir tanıtılıyor. Mobil Dünya Kongresi’nde önce Galaxy S9 modeller, ardından Xperia XZ2 ailesi tanıtıldı. MWC 2018’de şu sıralar Zenfone 5 serisinin tanıtılması bekleniyor. Sonrasında ise gözler mart ayında olacak, zira mart sonunda Huawei P20 modeller ve Xiaomi Mi Mix 2s tanıtılacak.

Xiaomi Mi Mix 2s özellikleri

Son dönemde Mi Mix 2s cephesinde sızıntıların arttığını söyleyebiliriz. Kısa süre önce XDA Geliştiricileri telefonun yazılım dosyalarını incelemiş ve bazı teknik özellikler hakkında bilgiler aktarmışlardı. Şimdi ise yayımlanan bir ekran görüntüsü Mi Mix 2s’in başlıca özelliklerini ortaya koyuyor. Teknik özelliklere bakıldığında telefonun çok iddialı olacağını ve tam bir donanım canavarı olacağını söyleyebiliriz. Alt bölümde bu özellikleri sıraladık.

Xiaomi Mi Mix 2s
Xiaomi Mi Mix 2s

Özelliklere geçmeden önce telefonun tasarımına da değinelim. Sızdırılan görüntülere göre Mi Mix 2s selefinden farklı görünecek. Sol üst köşede ön kamera için küçük bir ekran çentiği göze çarpıyor. Kameranın alttan üste taşınması önemli bir gelişme. Diğer taraftan arka bölümde çift kamera göreceğiz. Mi Mix 2s’in arka kamerası pek çok kişi tarafından eleştirildi. Bu noktada çift arka kamera devam modelde önemli geliştirmelerden biri olacaktır.

Yine sızdırılan bir videoda Mi Mix 2s’te Android sanal butonların olmadığı (ya da Ayarlar’da bir seçenek olarak sunulmuş olabilir) tespit edildi. Bunun yerine  telefon kontrolü için iPhone X’da yer verilen ekran jestlerinin kullanıldığı görüldü.

Xiaomi Mi Mix 2s özellikleri

  • 6.01 inç büyüklüğünde Full HD+ 18:9 ekran
  • Sekiz çekirdekli Snapdragon 845 işlemci
  • 8GB RAM, 256 GB dahili depolama
  • 16 megapiksel arka kamera (yazılım dosyalarında kamera 12 megapiksel)
  • 4.400 mAh büyüklüğünde pil
  • Android 8.0 Oreo tabanlı MIUI 9

MWC2018 Sony Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact fiyatı belli oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu