AppleGüncel Teknoloji HaberleriSanal Gerçeklik

Apple Vision Pro Gözlüğün Uygun Fiyatlı Versiyonunu Geliştiriyor

Yeni bir rapora göre 3.500 dolar fiyatıyla şaşkınlık yaratan Apple Vision Pro gözlüğün uygun fiyatlı bir versionu üzerinde çalışıyor.

Apple’ın 3.499 $ fiyatlı Vision Pro gözlüğü, yüksek maliyeti göz önüne alındığında çok da son kullanıcıya hitap eden bir ürün değil. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, Vision Pro gözlüğü daha erişilebilir kılmak için ucuz bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

WWDC 2023 etkinliğinde VR gözlüğün fiyatının açıklanması izleyenlerde şaşkınlığa neden oldu. Hem tüketiciler hem de yorumcular, yüksek maliyeti eleştirerek Apple’ın fiyat noktası konusundaki argümanını inandırıcı bulmadılar.

Apple‘ın Vision Pro’nun son teknoloji TV, surround ses sistemi, güçlü bilgisayar, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve üst düzey kameradan daha fazla değer sunduğu iddiası yanıltıcı bulundu. Vision Pro, paylaşılan TV’lerin aksine bireysel kullanım için tasarlanmıştır. Ayrıca uzamsal bir bilgisayarla ilgilenenler muhtemelen zaten üst düzey Mac’lere, monitörlere ve akıllı telefonlara sahip.

Apple başlangıçta olumsuz tanıtımdan kaçınmak için fiyat duyurusunu ertelemeyi düşündü. Ancak şirket, daha fazla tepkiyi önlemek için bunu etkinlikte açıklamaya karar verdi. Tüketicilerin, Vision Pro piyasaya çıkmadan önce maliyeti karşılaştırmaları için için dokuz ayı var.

Daha Ucuz Bir Apple Vision Pro Geliyor

Apple, satışları artırmak için şimdiden kulaklığın daha uygun fiyatlı bir versiyonu üzerinde çalışıyor. “Vision Pro” adı, muhtemelen Apple Vision veya Apple Vision One olarak adlandırılacak.

Apple, fiyatı düşürmek için çeşitli ayarlamalar yapabilir. Daha düşük kaliteli ekranlar ve daha az gelişmiş bir çip kullanabilir. Ayrıca kamera sayısını azaltabilir, kafa bandı tasarımını basitleştirip dahili hoparlörler yerine uzamsal ses için AirPods  gerektirebilir, fiziksel bir IPD ayarına geçebilir ve 3D kamerayı kaldırabilirler. Üretim sürecinin de iyileştirilmesiyle birlikte Apple’ın bir sonraki gözlüğünde fiyat makul seviyelere getirilebilir.

Belirli özelliklerden ödün verilmiş olsa da Apple, kullanıcının gözlerini görüntülemek için EyeSight ekranı, göz ve el izleme sistemi gibi temel bileşenleri muhtemelen uygun fiyatlı modelde tutacak.

Rapora göre Apple, orijinal Vision Pro’dan yaklaşık iki yıl sonra, 2025’in sonuna kadar daha ucuz modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu