Güncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Snapdragon 8 Gen1’in affedilmeyecek bir kusuru var!


Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen1, aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya. İşlemci, normalden çok fazla ısınıyor…

Mobil pazarın en iddialı işlemcilerine sahip olan Qualcomm, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen yonga seti Snapdragon 8 Gen1 ’i duyurdu. Yeni isimlendirmeyle yoluna devam eden üretici, 2022 yılında piyasaya çıkacak çoğu amiral gemisine bu yonga setiyle güç verecek.

Bilindiği üzere Snapdragon 8 Gen1, yıl bitiminden önce ilk kez Motorola Edge X30 modeliyle sahneye çıktı. İlk kez bu yonga setini kullanan cihaz, performans konusunda adete çığır açtı. Ancak Snapdragon 8 Gen1’de önemli bir sorun var.

Snapdragon 8 Gen1, çok fazla ısınıyor

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen1 işlemcisini bu ayın başlarında piyasaya sürdü. İşlemcinin piyasaya çıkmasıyla birlikte tekli ve çoklu test sonuçları da yayınlandı. Ayrıca birkaç gün önce Motorola Edge X30 ile birlikte ilk kez resmi olarak bir telefon da piyasaya çıktı.

Performans tarafında 8 Gen1, gerek AnTuTu gerekse Geekbench testlerinde oldukça iyi işlere imza attı. Qualcomm’un vaatlerine göre bu işlemci; Snapdragon 888’e kıyasla yüzde 20’ye kadar daha iyi bir performans sunuyor.

Ancak Snapdragon 8 Gen1’in, avantajları olduğu kadar önemli bir dezavantajı da var. Tanınmış teknoloji ajanlarından Ice Universe’ye göre Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisi, aşırı ısınması sebebiyle büyük bir kusura sahip. Kullanıcılar daha önce Snapdragon 888 ve 888 Plus’ta da bu sorunu yaşarken, şimdi ise bunun fazlası 8 Gen1 işlemcisiyle bir kez daha karşımıza çıktı.

Snapdragon 8 Gen1’i ilk kullanan Motorola X30, Ice Universe’nin yorumlarına göre ciddi anlamda ısınıyor. Bu sorunu paylaştığı bir twette açıklayan kaynak, 2022 yılındaki Android telefonlar için ‘’Hooot yılı olabilir’’ notunu geçti. Elbette işlemci şu anda ilk kez bir telefonda kullanılıyor ve bir kusuru hakkında yorum yapmak çok doğru değil. Lakin aynı sorun, önümüzdeki haftalarda tanıtılacak Xiaomi 12 serisinde de ortaya çıkarsa işler kesinlikle kızışacaktır. Bakalım üreticiler bu konuda nasıl bir önlem alacak? Bekleyip görelim…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu