Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

5G destekli Qualcomm Snapdragon 855 tanıtıldı

Merakla beklenen Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisi, şirketin Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde resmi olarak tanıtıldı. Dünyanın entegre ilk 5G modemini barındıran işlemci önümüzdeki yıl tanıtılacak birçok amiral gemi telefona güç verecek. Qualomm, Havai’de gerçekleştirdiği etkinlikte Snapdragon 855’i kullanacak birçok iş ortağına da açıklık getirdi. Bu üreticiler arasında ASUS, Fujitsu, Google’ı, HMD (Nokia), HTC, LG, Motorola, OnePlus, Oppo, Samsung, Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi ve ZTE yer alıyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Qualcomm Snapdragon 855 karşınızda!

Snapdragon X50 5G modem ile gelen işlemci, teorik olarak telefonlarımızı 4 GBPS hızlarla tanıştıracak. ABD, Avrupa, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Çin genelinde 2019’un ilk yarısından başlayarak, 6 GHz ve mmWave’deki dağıtımlarla 5G desteği kullanıma sunulacak. 2020-21 itibariyle ise 5G’nin Hindistan ve Latin Amerika’da konuşlandırılması bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 855
Qualcomm Snapdragon 855

4.nesil yapay zeka ünitesi sayesinde Snapdragon 845 ile kıyaslandığında yapay zeka tam üç kat geliştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Qualcomm, işlemcide çekirdek yapısına henüz açıklık getirmedi, ancak Snapdragon 855 diğer rakipleri Apple A12 Bionic ve Kirin 980 gibi 7nm üretim sürecine sahip.

Son teknoloji bilgisayar fotoğrafçılığı ve video yakalama özelliklerini mümkün kılmak için dünyanın ilk Bilgisayarlı Görüntü (CV) ISP’sine sahip olan işlemci, 3D Sonic sensör ile ekrana gömülü parmak izi teknolojisinde yeni bir dönem başlatıyor. Qualcomm’un gün içerisinde işlemciye dair tüm detayları açıklayacağını belirtelim.

 

DxOMark yeni eyyamlar için kurallarını değiştiriyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu