Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNothing

Nothing Phone (1) Birçok Sorunu Beraberinde Getirdi

Dünya nihayet Nothing Phone (1) adlı akıllı telefonla tanıştı. Fakat telefonu satın alanaları bazı sorunlar bekliyor. İşte bazıları…

12 Temmuz tarihi itibariyle tanıtılan Nothing Phone (1) nihayet satışa sunuldu. Telefonu eline alan kullanıcı sayısı sınırlı olsa da, şu ana kadar birçok sorun rapor edilmiş durumda.

Bu sorunların başında yeşil-pembe ekran sorunu geliyor. Ucuz OLED ekranların kronik sorun Notjhing Phone’da da baş gösterdi. Özellikle siyah temada fark edilen hata yüzünden bir kullanıcının değişim talebi kabul edildi. Fakat bu sorun birçok kişiyi etkilemiş görünüyor. Daha fazla kullanıcı yeşil-pembe ekran sorununu bildirmeye başladı.

Nothing Phone (1) Sorunlarla Geldi

Bir başka kullanıcı ön kamerada oluşan piksel sorununu bildirdi. Bu durumun nasıl oluştuğu şu an için bilinmiyor. Eğer sonradan oluştuysa telefondaki OLED panelin ciddi manada kusurlu olduğundan söz edebiliriz.

Gelelim bir diğer soruna. Bir kullanıcı arkadaki çift kameranın buğulanmasıyla ilgili bir sorun aktardı. Nothing Phone, IP53 sertifikana sahip. Yani su sıçramalarına karşı direnç sağlayabiliyor. Kamera buğulanma sorunun nasıl ortaya çıktığı da bilinmiyor. Bir tasarım sorunu da olabilir; kullanıcının telefonu kasıtlı olarak suya koymuş olması da muhtemel.

Ekranda oluşan sorunların güncelleme kapsamında kısmen giderilmesi muhtemel görünüyor. Fakat kameraların buğulanması üretim hattındaki bir sorundan kaynaklı olabilir. Nothing markasının bu sorunlar hakkında yakında açıklama yapmasını bekliyoruz.

Kısa süre önce satışa sunulan telefonun fiyatını hatırlatmak gerekirse;

  • 8GB RAM / 128GB depolama – 469 €
  • 8GB RAM / 256GB depolama – 499 €
  • 12GB RAM / 256GB depolama – 549  €

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu