AndroidGüncel Teknoloji HaberleriiOSWhatsApp

WhatsApp, Cihazlar Arasında Sohbet Aktarımını Kolay Hale Getiriyor

WhatsApp, QR kodu aracılığıyla güvenli yerel sohbet aktarımını başlattığını duyurdu. Kullanıcılar artık sohbetleri yedeklemek zorunda kalmayacak.

WhatsApp kullanıcılarının en çok talep ettiği özelliklerden birini daha duyurdu. WhatsApp, QR kod tabanlı bir sistem kullanarak sohbet geçmişini eski bir telefondan yenisine aktarmanın yeni ve etkili bir yolunu tanıttı. Yeni gelişme, kullanıcıların ister iOS ister Android olsun, aynı sistem üzerinde çalışan yeni bir cihaza geçerken WhatsApp verilerini sorunsuz bir şekilde taşımalarına olanak tanıyor.

Aktarımı başlatmak için her iki cihazın da açık ve aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekir. Eski telefonda, kullanıcıların WhatsApp’ın Ayarlar bölümüne gitmesi ve ardından Sohbetler ve Sohbet Aktarımı’nı seçmesi gerekir. Budan sonra aktarım işlemini tamamlamak için yeni telefondan taranabilecek bir QR kodu oluşturacaktır.

Mevcut üçüncü taraf çözümlerle karşılaştırıldığında, WhatsApp’ın yerel veri aktarım yöntemi gelişmiş güvenlik önlemleri sağlar. Şifrelenmiş veriler, güvenli ve özel bir geçiş deneyimi sağlamak için yerel ağ üzerinden iki cihaz arasında özel olarak paylaşılır.

Şirket, aktarım işleminin bir QR kodu ile doğrulandığını, verilerin yalnızca iki cihazınız arasında paylaşıldığını ve aktarım sırasında tamamen şifrelendiğini söyledi. Bu aynı zamanda, genellikle saklanamayacak kadar büyük olan büyük medya dosyalarını ve ekleri aktarmanıza da sağlar.

Daha önce WhatsApp, aynı işletim sistemini çalıştıran cihazlar arasında veri aktarımını kolaylaştırmak için bulut yedeklemelerine güveniyordu. Bu yeni yerel aktarım yöntemi, şirketin bu tür geçişler için kolaylaştırılmış bir çözüm sunma konusundaki ilk adımını işaret ediyor.

Veri aktarımı özelliğine ek olarak WhatsApp, kullanıcıların tek bir telefon numarası kullanarak mesajları çeşitli cihazlar arasında senkronize etmesine olanak tanıyan bir çoklu cihaz işlevi sunuyor. Şirket kısa bir süre önce bu özelliği birden fazla telefonu destekleyecek şekilde genişleterek kullanıcılarına daha da fazla kolaylık ve esneklik sağladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu