Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Ericsson Huawei Yasağı için Açtı Ağzını Yumdu Gözünü


Ericsson Huawei yasağı için sessizliğini bozdu. Ericsson’dan gelen açıklamalar, Huawei’nin geleceği için büyük önem taşıyor.

Huawei’ye ABD tarafından uygulanan yasaklar, diğer ülkeler tarafından da uygulanmaya başlanmış ve Çinli firma tüm dünyaya karşı savaşmak zorunda kalmıştı. Bu ambargo sandığınızı aksine sadece telefonlarda değil Huawei’nin güçlü altyapısına da uygulanmıştı. 5G konusunda Avrupa ülkelerinden veto yiyen Huawei’ye bugün bir destek geldi. Ericsson Huawei yasağı için bugün tabiri caizse açtı ağzını yumdu gözünü.

Ericsson, telekom ekipmanı üreticisi CEO’su Börje Ekholm, geçtiğimiz günlerde İsveç medyasına verdiği röportajda büyük bir açıklama yaptı. CEO; “Eğer Huawei yasağı devam ederse, Ericsson İsveç’i terk edecek.” dedi. Bu konuyla ilgili olarak, İsveç yerel haberlerinde Ericsson CEO’sunun açıklamasının arkasında bir neden olduğuna dikkat çekildi.

İsveç hükümetinin planına göre; Huawei’nin ülkenin 5G altyapısında yer alması engellenmek isteniyor. Bu noktada koca yürekli Ericsson devreye girecek ve Huawei’nin yanında yer alacak.

Daily News’ten Anna Hallberg; İsveç hükümeti Huawei ve ZTE üzerindeki yasağı kaldırmadığı takdirde Ericsson’un ülkeyi terk edeceğinin gerçek bir söylem olduğunu belirtiyor. Yani bu kurusıkı bir tehdit değil. Ericsson’un İsveç’i terk etmesi demek alt yapı konusunda İsveç’in çıkar yol bulamaması anlamına gelecek. Yani İsveç hükümeti seve seve Huawei’nin ve ZTE’nin yasağını kaldıracak gibi görünüyor.

Huawei

Ancak ortada şöyle bir diplomatik sorun var. Bu yasaklar İsveç Posta ve Telekomünikasyon İdaresi tarafından aldını. Yani hükümet bu yasak kararını tek başına kaldıramıyor. Muhtemelen bir kaç hafta içerisinde İsveç yetkililerinden bir açıklama gelir ve yasakların kaldırıldığı açıklanır.

Huawei’nin yanına Ericsson’u almış olması oldukça sevindirici. Eğer diğer rakip firmalardan da bu tip tepkiler gelirse, 2021 yılı Huawei’nin tekrarda yükselişe geçtiği güzel bir yıl olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu