Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei 5G Konusunda Kendinde Destekçi Buldu

ABD yaptırımları sonrası sarsılan Huawei 5G altyapısı konusunda da ağır darbe almıştı. Çinli dev şimdi ise kendine destekçi bir ülke buldu.

Çinli teknoloji devi Huawei, bildiğiniz gibi ABD, İngiltere ve diğer Avrupa bölgeleri dahil olmak üzere hükümetlerin ulusal güvenlikle ilgili yanlış iddiaları nedeniyle birçok zorlukla karşı karşıya kalmıştı. Huawei 5G konusunda da bu ülkelerden veto yemiş ve altyapı ihalelerine katılamamıştı.

Gelen en son haberlere göre, Dominik Cumhuriyeti hükümeti geçtiğimiz günlerde, ülkede 5G şebekelerinin uygulanmasına yönelik uluslararası ihalede Huawei’yi hariç tutmayacağını açıkladı.

Huawei 5G konusunda yalnız değil

Bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Kuis Abinader; 5G ağının konuşlandırılmasının Dominik halkı için büyük önem taşıdığını bu yüzden de firma kayırma yapılmayacağını açıkladı.

Kuis Abinader, 5G ağının uygulanmasının, ülkenin telekomünikasyon gelişiminin tarihinde derin bir dijital dönüşüme dönüşecek büyük bir adım olacağını da sözlerine ekliyor. İhaleyi kazanacak olan şirket, beş yılın sonunda ulusal kapsama sahip bir 5G altyapısı dağıtımını sağlayacak.

Huawei Amerika

Konuyla ilgili olarak Huawei, geçmişte kendine yöneltilen suçlamaları reddetti ve çözümlerinin Dominik Cumhuriyeti’nin ulusal egemenliğine ve veri korumasına saygı duymak için gerekli garantileri sağladığını dile getirdi.

Ayrıca, Dominik Cumhuriyeti hükümetinin planlamasına göre seçim sürecinin Eylül 2021’de yapılması planlanıyor ve 5G ağı Kasım 2021’de devreye girecek. Türkiye’de ise henüz kimin 5G altyapısını oluşturacağı bilinmiyor. Ancak tahminlere göre Huawei’nin ülkemizdeki 5G altyapısını sağlaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu