Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Android’deki 71 güvenlik açığı için güncelleme yayınladı

Google, Android’deki 71 güvenlik açığı için güncellemeyi indirime sundu. Mart ayı güvenlik yamasını cihazınız için çıktığında yüklemeyi unutmayın.

Google, Android’i daha güvenli bir hale getirmek için Pixel modelleri ile birlikte aylık güvenlik güncellemesi yayınlamaya başlamıştı. Samsung, Xiaomi, OPPO, Huawei ve realme gibi diğer tüm telefon üreticileri ile de paylaşılan bu yamalar ile Android’deki kritik güvenlik açıkları hızlı bir şekilde kapatılıyordu. Telefon üreticileri Google’dan yaklaşık 2-3 hafta sonra güncel güvenlik yamalarını telefonlarına sunuyordu.

Daha güvenli bir Android için oldukça olumlu geri dönüşler alınan bu programın yeni yaması bugün Pixel modelleri için indirime sunuldu. Mart ayı güvenlik yaması olarak geçen bu güncelleme ile birlikte, Android’de yer alan tam 71 kritik güvenlik açığı kapatılıyor. Bu yama ile birlikte Qualcomm yonga setinlerindeki 48 adet güvenlik açığı kapatılıyor. Diğer iyileştirmeler ise Android‘deki açıkları kapatmak için yayınlanmış.

Güvenlik açığı

Google ayrıca hackerların akıllı telefonunuzu USB bağlantı noktası üzerinden hacklemesine izin veren açıkları da bu yama ile kapatıyor. Google mühendislerinin belirttiğine göre; ek izinlere erişmek için hackerların kullanmış olduğu açıklar da kapatılıyor.

Şimdilik, Pixel 2,  2 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4 ve 4 XL modelleri için yayınlanan bu güncelleme ilerleyen günlerde diğer telefonlara da gelecek. Güvenlik güncellemelerini hangi telefonu kullanıyorsanız kullanın çıktığı an yüklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu