Güncel Teknoloji HaberleriOtomobilTeknoloji

Uber sürücüsü alkollü mü yakalandı? [Basın Açıklaması]

Geçtiğimiz günlerde ajanslara düşen bir haber Uber sürücüsünün alkollü bir biçimde polise yakalandığını söylüyordu. Canımızı emanet ettiğimiz ve ekmeğini de insan taşımacılığından kazanan insanların alkollü bir biçimde direksiyon başına geçmelerine kesinlikle ama kesinlikle karşıyız. Tüm sürücülerin alkollü araç kullanmalarına tabii ki karşıyız ama konu ticari bir iş ise bu çok daha ciddi bir durum diye düşünüyoruz. Bu haber ve detayları ile ilgili bugün Uber‘den bir açıklama geldi ve Uber sürücüsü hakkında net bir detay ortaya kondu. Gelen açıklamanın ilk kısmı şöyle;

Uber, alkol kullanımı konusunda hiçbir tolerans göstermemektedir ve sürücü ortakları bu kuralı kayıt sırasında kabul ederler. Bahsi geçen olayın bir Uber yolculuğu sırasında yaşanmadığını teyit ediyoruz.

Uber sürücüsü alkol aldı mı?

Bizim buradan anladığımız bir Uber sürücüsü alkollü yakalanmış ama o anda taşıma yapmıyormuş ama belki 5 dk önce yapıyordu? Kim bilebilir???

Yapılan açıklamada Uber, aldığı önlemlerden bahsediyor ve bu konuda da kendisine güveniyoruz ama insanın olduğu her yerde bu tarz sorunlar olabilir. Zira Uber‘in de belirttiği üzere 2014’te 4 Temmuz haftasonunda yaşanan trafik ölümlerinin % 41’i sarhoş sürüşten kaynaklanıyordu. Bu durum sadece ülkemize özgü bir durum değil ve sanki Türkiye’de hiç sarhoş taksi kullanan taksi şoförü yokmuş gibi bir intiba uyandırılması da bizce hoş değil.

Biz ekip olarak Uber‘e destek veriyoruz. Zira Yenikapı’da taksi tutmak isterken başımıza gelenlerden sonra İstanbul’daki Taksi ekosisteminin bir alternatife kesinlikle ama kesinlikle ihtiyacı var…

Cepport ile Xiaomi’nin Türkiye Planlarını Konuştuk…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu