Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Nearby Share Gümbür Gümbür Geliyor! Apple AirDrop’un Gözü Yaşlı!

Android telefonlar arasında dosya paylaşımı sunan Android Nearby Share devrim yaratacak özelliğini test etmeye başladı. AirDrop ağlayacak.

Google, Android’in Android Nearby Share yani Yakındaki Paylaşım adlı yerleşik dosya paylaşım özelliği için iki yeni işlevi test etmeye başladı. Test iyi giderse, kullanıcılar yakında yalnızca kişileriyle değil, yakındaki herhangi bir Android akıllı telefonla da dosya paylaşabilecek ve aynı anda birden fazla cihazla paylaşma olanağına sahip olacak.

Yakındaki Paylaşım ilk olarak geçen yıl Ağustos 2020’de Android’de kullanıma sunuldu. Bu özellik daha sonra kullanıcıların yalnızca dosyaları, belgeleri ve fotoğrafları paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda uygulamaları ve güncellemelerini doğrudan Play Store üzerinden paylaşmalarına olanak tanıyan bir güncelleme aldı.

Google’ın şu anda bu özellik için iki yeni işlev eklemeye çalıştığı bildiriliyor. Bunlar yakındaki herkesle paylaşma ve dosyaları bir grup cihaza aktarma yeteneği olacak.

Şu anda kullanıcılar, yakındaki herhangi bir rastgele Android telefonla değil, yalnızca kişileriyle paylaşımda bulunabiliyor. Google bunu aşmak için 5 dakika boyunca yakındaki herkesle Yakında Paylaşıma izin verecek geçici bir özelliğe geçiş yapabilir. Bundan sonra, Yakındaki Paylaşım yalnızca Kişiler ile sınırlandırılacak.

İkinci yetenek ise Twitter kullanıcısı @MishaalRahman tarafından aktarılan ve test aşamasında olduğu söylenen Grup transferi olacak. Mishaal Rahman’ın aktardığına göre, kullanıcıların 4 farklı cihaza bağlanmasına izin verecek, ancak dosyaları bir seferde yalnızca bir cihaza aktaracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu