Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknoloji

İddia: Huawei birincilik koltuğunu bu yıl Samsung’dan alacak! Olabilir mi?

Çinli ünlü analist Guo Minghao bugün yaptığı açıklamalar ile gündeme oturdu. Huawei Samsung arasındaki rekabette büyük bir değişim yaşanacak!

Huawei ve Samsung arasındaki rekabet kıyasıya sürerken Huawei’nin geçtiğimiz ay içinde yaşadığı Amerika yasağı ile büyük bir badire atlattığına hep birlikte şahit olduk. Dünyanın en büyük üreticisi olmaya adayken bir anda telefon üretemez konuma gelen Huawei için işler tersine dönmüş gibi görünüyor. Henüz yasaklar resmi olarak kalkmamış olsa da Huawei’nin Varlık Listesi’nden çıkartılması onaylandı ve süreç bu ay sonu tamamlanacak gibi görünüyor. Bu süreçten sonra Huawei Samsung arasındaki rekabete gözler çevrildi. Zira Huawei CEO’su Ren Zhengfei 2019 yılı bitmeden Samsung’u geçeceklerini açıklamıştı. Peki bu mümkün olabilecek mi?

Ren Zhengfei
Ren Zhengfei

Huawei Samsung arasındaki birincilik el mi değiştirecek?

Huawei‘nin 2019 yılı içinde 250 milyon telefon satacağı öngörülüyordu ama bu rakam son açıklanan tahminlere göre 260 milyona çıkacağı yönünde. Samsung‘un ise bu rakamların altında kalacağı ve Huawei‘nin bu yıl itibariyle birincilik koltuğunu Samsung‘dan alacağı iddia ediliyor.

Ünlü analist Guo Minghao, Huawei ve Honor markalarının Çin’de satışlarını arttırdığını söyledi ve bunun da global satışlara büyük bir etki edeceğini belirtti. Huawei bu yıl Güney Koreli üreticiyi geçebilir mi bilemiyoruz ama Samsung‘un da elleri armut toplamıyor. Özellikle Galaxy M ve yeni nesil Galaxy A10, A20 ile A30 serisi büyük satış rakamlarına ulaşmış durumda. Bakalım bu savaşın galibi kim olacak?

Realme 3 Pro çok yakında Türkiye’ye giriş yapacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu