Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 13 Özellikleri ile Karşımıza Çıkmaya Başladı

Google’ın geliştiricileri için sunduğu Android 13 güncellemesinin özellikleri belli olmaya başladı. Yeni sürümü çok seveceksiniz.

Google bu hafta Android 12’de tanıtılan özelliklere dayalı olarak birçok değişiklik içeren Android 13 güncellemesinin ilk geliştirici önizlemesini yayınlamıştı. İlk olarak Pixel modellerine gelen bu güncellemenin detayları da şimdi şimdi ortaya çıkmaya başladı.

Bildiğiniz gibi geçen yıl, Android 13’ün kod adının Tiramisu olacağına dair ilk söylentiler ortaya çıkmıştı. Şimdi bilgiler tamamen doğrulandı. Android 9 Pie’nin piyasaya sürülmesinden sonra Google, Android’in çeşitli sürümleri için tatlı adlarını kullanmayı bırakmaya karar verdi. Ancak arama devi, Android 11 Red Velvet Cake ve Android 12 Snow Cone ile bu uygulamaya geri döndü.

Android 13’ün bilinen ve öne çıkan özelliklerine gelecek olursak; bu sürümde yeni işletim sistemi dinamik temalar geliyor. Ancak üçüncü taraf uygulamalarla daha iyi entegrasyon sağlayacak. Google ayrıca Android 13’ün gizlilik ve izinlere yaklaşımını da değiştirdi.

Android 13

Yeni fotoğraf seçici, kullanıcıların, tüm fotoğraflar için izin gerektirmeden, bağımsız bir uygulamayla çekilen Google Cloud’un yanı sıra yerel depolamadaki fotoğrafları ve videoları paylaşmasına olanak tanıyacak. Bu özellik Android 13 ile sınırlı kalmayacak ve Android 11 ve üzerini çalıştıran cihazlara gelecek.

Android 13’ün nihai sürümü bu yıl Ağustos-Eylül aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha bir dizi amiral gemisi telefon Android 12 güncellemesini alamadı. Yeni güncellemeyi ne zaman alacaklar büyük bir soru işareti. Bakalım bu sefer telefon üreticileri güncellemeyi hızlı bir şekilde son kullanıcıya ulaştırabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu