Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 40; nam-ı diğer son amiral! İşte Mate 40’ın özellikleri!


Çinli teknoloji devi Huawei, yeni amiral gemisi ile bir devri kapatacak. Peki yeni Huawei Mate 40 bizlere neler sunacak? Gelin bir bakalım.

ABD ile yaşadığı sıkıntılara rağmen büyümeyi sürdüren ve birçok pazarda liderliği ele geçiren, üstelik son verilere göre Samsung’u geride bırakarak en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükselen Huawei, piyasaya sürdüğü cihazlarda kendi yongalarını kullanıyordu. Kendi oluşturduğu HiSilicon firması ile Kirin yongalarını üreten ve girişten üst segmente kadar hemen hemen tüm cihazlarında bu yongaları kullanan şirket, Mate 40 modeliyle bu gidişatı sonlandıracak. Yada, sonlandırmak zorunda kalacak.

ABD’nin ambargolarına rağmen büyüyen şirket, belki de en büyük darbeyi yongalar tarafında alacak. Öyle ki birçok yonganın üretimini yapan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, yani bilinen adıyla TSMC, ABD hükumetinin aldığı kararlar doğrultusunda Kirin için üretim yapmayacak. Pazarda TSMC kadar tecrübeli ve başarılı bir üreticinin olmaması da Huawei’yi köşeye sıkıştırdı. Öyle ki şirket, son Kirin yongalı cihazı, son amiral gemisinde kullanmaya karar verdi.

Tüm bunları zaten bir süredir biliyorduk; ancak bugün yeni bir şeyler var. Bugün ortaya çıkan bilgiler, son Kirin yongalı cihaz olacak olan Mate 40’ın bir takım özelliğini bizlerle buluşturuyor. Ortaya çıkan bilgilere göre; 5nm üretim sürecine sahip Kirin 9000 yongasıyla birlikte pazara sunulacak olan Huawei Mate 40, 8GB ve 12GB‘lık RAM seçeneklerini beraberinde getirecek. Aynı zamanda 128GB, 256GB ve 512GB‘lık depolama seçenekleri, çıkarılamayan bir pil, bir yerçekimi sensörü, bir yakınlık sensörü, bir ışık sensörü, bir hızlanma sensörü, bir elektronik pusula, yüksek hızlı şarj desteği, bir jiroskop ve ekran altı parmak izi sensörü ile birlikte geleceği belirtilen cihaz, bunun dışında net verileri karşımıza çıkarmadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu