AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

Yenilenmiş iPhone Satışları Apple’ı Zirveye Taşıdı

Yenilenmiş telefon satışları söz konusu olduğunda iPhone modellerine ilgi büyüyor. Samsung cephesinde ise düşüş söz konusu.

Apple, yenilenmiş telefon pazarında açık ara liderliğini sürdürüyor. Analitik şirketi Counterpoint Research tarafından açıklanan son verilere bakıldığında pazarın neredeyse yarısını yenilenmiş iPhone satışları oluşturuyor. Samsun ve Huawei’in pazar payı kaybettiği rekabette son duruma göz atalım.

Apple, 2021 ile kıyaslandığında 2022 yılında yüzde 16 büyüyerek yenilenmiş telefon pazarındaki payını yüzde 49’a yükseltti. Apple ayrıca yenilenmiş akıllı telefon kategorisinde küresel pazarda “en hızlı büyüyen marka” oldu. 

Apple, kalite ve güvenilirlik konusundaki güçlü marka itibarı nedeniyle yenilenmiş telefonların satışında öne çıkıyor. Yenilenen iPhone’larda kusurlu parçaların orijinal Apple bileşenleriyle değiştirilmesi, kapsamlı testleri, temizlenmesi ve yeniden paketlemsi büyük bir titizlikle yapılmakta. Apple ayrıca, yenilenmiş telefonlarında bir yıllık garanti sunarak tüketicilerin satın alma sırasında içinin rahat olmasını sağlıyor. Ek olarak, Apple’ın yenilenmiş telefonları genellikle en son yazılım güncellemeleriyle gelir ve diğer Apple ürünleriyle kolayca entegre edilebilmekte. Öte yandan ülkemizde birçok perakendeci halihazırda çevrimiçi mağazalarında yenilenmiş iPhone modelleri satmakta.

Diğer markalara bakıldığında Samsung’un payı %28’den %26’ya, Huawei’nin payı ise %4’ten %2’ye düştü. OPPO ve Vivo dahil olmak üzere diğer akıllı telefon üreticileri yerlerini korudu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu