Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommSamsungTeknoloji

Snapdragon 865 Plus ile gelecek ilk telefon belli oldu!


Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 865 Plus ilk olarak hangi telefona güç verecek merak ediyor musunuz? O zaman sizi haberimize alalım.

Qualcomm, geçen yılın sonlarına doğru Snapdragon 865‘i tanıtmıştı. 2020 yılı amiral gemisi modellerine güç veren bu yonga setinden sonra gözler Snapdragon 865 Plus yonga setine çevrilmişti. Snapdragon 855 ile başlatılan Plus furyası sayesinde Qualcomm rakiplerinin gerisinde kalmayarak daha fazla performansı aynı yıl kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Bugün ise SD 865+ yonga setinin ilk olarak hangi telefona güç vereceği ortaya çıktı.

Aktarılan bilgilere göre; SD 865+ yonga seti ilk olarak tahmin edebileceğiniz gibi Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20+ modellerine güç verecek. Samsung ile Qualcomm arasındaki anlaşmadan kaynaklanan bu öncelik, yine Güney Koreli firmaya yarayacak gibi görünüyor. Exynos tarafında ise Samsung’un nasıl bir hamle yapacağı ise henüz bilinmiyor. Bu yıl içerisinde Exynos 10 serisinin çıkmayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden Note 20 ailesinde sadece Qualcomm yonga seti kullanılabilir.

Snapdragon 865 Plus

Snapdragon 865’e göre yüzde 15 daha fazla performans sunması beklenen Plus modelin, efektiflik açısından neler sunacağı ise henüz bilinmiyor. Nanometre teknolojisini değiştirecek olan Qualcomm, bu sayede güç tüketiminde yüzde 10 ila yüzde 20 arasında daha fazla verimlilik sunması bekleniyor.

Samsung‘un arkasından bu yonga setini Xiaomi‘nin kullanması bekleniyor. Note modellerini yıl sonuna doğru tanıtacak olan Xiaomi, Samsung ile sıkı bir rekabete girecek gibi görünüyor.

Koronavirüsün etkilerinin 2020 sonuna doğru azalacağı düşünülüyor. Bu yüzden üretim hattında yaşanacak aksaklıklar ortadan kalkabilir. Ancak yine de Samsung’un kendini garantiye almak adına Galaxy Note 20 ailesini Ağustos’tan önce tanıtmayacağı söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu