Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 5G amiral gemi telefonlar için kendi fabrikasını kuruyor

Xiaomi 5G desteğine sahip tepe modeller için yeni bir fabrika açmak üzere olduğunu belirtti. Xiaomi fanlarını heyecanlandıran son gelişmeleri aktarıyoruz.

5G önümüzdeki yıl mobil dünyasına yön veren önemli gelişmelerden biri olacaktır. Sony, HTC ve LG gibi markaların burada yapacaklarını açıkçası kimse merak etmezken, Xiaomi cephesinden bu yönde heyecan veren açıklamalar geliyor. Yine Redmi, Honor, Realme gibi markaların da 5G atımları merakla izleniyor, zira 5G deneyimini en uygun fiyata bu üreticilerde göreceğiz.

Xiaomi 5G desteğine sahip telefonlar için fabrika kuruyor

Bugün erken saatlerde Pekin’de başlayan 2019 Dünya 5G kongresinde, Xiaomi CEO’su Lei Jun, şirketin şu anda oldukça verimli çalışacak devasa bir 5G fabrikası inşa ettiğini açıkladı. CEO etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında bu 5G fabrikasının ayda 1 milyon akıllı telefon üretebileceği açıklandı.

Xiaomi’nin şu anda Pekin Ekonomik ve Teknik Gelişim Bölgesi’nde inşa edilen fabrikası, geniş bir 5G ağına sahip olacak. Otomatik üretim hatları ve büyük veriler sayesinde fabrika dakikada 60 akıllı telefon üretebilecek ve bu da geleneksel fabrikalara göre % 60 daha fazla üretim hacmi anlamına geliyor. Fabrikanın inşaatı Aralık 2019’a kadar bitecek ve kısa süre içerisinde 5G desteği içeren bir milyon akıllı telefon üretimine başlayacak.

Lei Jun ayrıca, 5G’nin önümüzdeki yıl düşüş gösteren akıllı telefon endüstrisine taze bir güç vereceğini de sözlerine ekledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu