Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriTecno Mobile

Tecno Portreleri İyileştirecek Yeni Teknolojisini Duyurdu

Tecno portreleri iyileştirecek yeni teknolojisini duyurdu. Özellikle Türkiye pazarında aktif olarak hareket eden firma, kendini geliştiriyor.

Tecno ürün yelpazesini güçlü bir şekilde genişletmeye devam ediyor. Şirket, yüksek değerli Android modelleri üretmesi ve bölgesel pazarlama stratejileri uygulamasıyla tanınıyor; bu da halihazırda önemli bir pazar payı yakalamasına ve gelecek ürünleri için heyecan yaratmasına olanak tanıyor. Kısa bir süre önce yaklaşmakta olan Tecno Spark 20 Pro’nun sızdırılan bazı özelliklerinden bahsetmiştik. Şimdi Tecno, yapay zekayı tüketici elektroniğiyle birleştiren Evrensel Ton özelliğini tanıttı. Bu teknoloji, akıllı telefon fotoğrafçılığında her cilt tonunun rengini ve dokusunu doğru ve güzel bir şekilde yakalamak için tasarlanmıştır. Detaylar burada…

TECNO Yeni Yapay Zeka Destekli Cilt Tonu Görüntüleme Teknolojisini Tanıtıyor

Şimdiye kadar fark etmediyseniz akıllı telefonlar, insan ten tonlarını algılayarak renklerde ince ayarlamalar yapmak için yapay zekayı kullanıyor. Bununla birlikte, pek çok üretici kendi bölgelerinde iyi bir iş çıkarsa da, çoğu zaman bunu diğer alanlarda ve farklı kültürel bağlamlarda doğru bir şekilde temsil etmekte zorlanırlar ve bu da zaman zaman hoş olmayan görüntülerle sonuçlanır. Neyse ki Tecno bu soruna bir çözüm üretti.

TECNO Universal Tone, akıllı telefon fotoğrafçılığında her cilt tonunun renk ve dokusunun doğru ve düzgün temsillerini yakalamak amacıyla oluşturuldu. Teknoloji, her ten renginin ve dokusunun benzersiz güzelliğini gerçek anlamda temsil ederken, aynı zamanda tüketicilerin bireysel tercihlerine hitap eden tamamen geliştirilmiş portreler sunuyor.

TECNO Genel Müdürü Jack Guo, “TECNO, teknolojik gelişmeyi her zaman tüketicilere topluma ve geleceğe yönelik daha olumlu bir zihniyet kazandırmanın bir yolu olarak görmüştür” dedi. “TECNO Universal Tone bu misyonu somutlaştırıyor. Daha doğru temsili görüntülemeyi teşvik etmek ve dünyanın her yerindeki kullanıcılarımızın farklı güzelliklerinin daha doğru bir şekilde yansımasını sağlamak için titiz bir bilimsel, veriye dayalı yaklaşım kullanır. Bunu yaparak her yüzün tek bir fotoğrafta görülmesini sağlıyoruz. ”

TECNO Universtal Tone teknolojisi, üç motoru tek bir birleşik güç merkezinde birleştiriyor: Çoklu Ten Tonu Restorasyon Motoru, Yerel Ayarlama Motoru ve Yapay Zeka Destekli Hesaplamalı Portre Motoru.

  • Çoklu Cilt Tonu Restorasyon Motoru, önceki yapay zeka tabanlı cilt tonu teknolojilerinde görülenden daha bilimsel bir yaklaşımla cilt tonu görüntüleme teknolojisinde kapsayıcılığın zirvesini temsil ediyor. Teknolojideki önyargıları ortadan kaldırmak için, çok çeşitli cilt tonlarını kapsayan, en son akademik araştırma metodolojileriyle, özellikle sektörde sıklıkla gözden kaçırılan ten renklerini kapsayan, yeni toplanan en geniş çeşitlendirilmiş spektral veri tabanını kullanır. Bu teknoloji, kapsayıcı bir cilt tonu ölçeğinin oluşturulmasına ve hassas cilt tonu temsili için algoritmaların ince ayarının yapılmasına olanak tanır.
  • Yerel Ayarlama Motoru, görüntüleri çeşitli gerçek dünya senaryolarına göre ayarlamaya adanmıştır. İnsanların ve çevrelerinin uyumlu ve mükemmel bir çıktısını elde etmek için yerel ortamları, aydınlatma koşullarını, jeomorfolojik manzaraları ve renk sıcaklıklarını dikkatle değerlendirir. Her ayarlama çözümü, her yerel ayarın özünü yakalamak amacıyla farklı bölge ve ülkelere özel olarak tasarlanmıştır.
  • Yapay Zeka Destekli Hesaplamalı Portre Motoru, kişiselleştirilmiş ve yerelleştirilmiş bir portre görüntüleme deneyimi oluşturmak için TECNO’nun kendi geliştirdiği algoritmalarını ve portre sistemi platformunu kullanır. Yerelleştirilmiş estetik ve kültürel tercihleri, yüz özelliklerini ve her bölgeye özgü cilt tonlarını dikkate alan bu hesaplamalı portre platformu, kişiye özel portre geliştirme çözümleri sunar. Bunlar arasında gelişmiş cilt tonu doğruluğu, cilt dokusu, cilt tonu görüntüleme optimizasyonu ve kişiselleştirilmiş güzellik iyileştirmeleri yer alıyor ve portrelerin bireyin güzelliğini psikolojik açıdan yansıtmasını sağlıyor.

Universal Tone teknolojisi, Ekim ayında BBC StoryWorks’ün yapımcılığını üstlendiği çarpıcı ‘Herkes İçin Portre’ kısa filminde ilk kez kullanıldı.

Sinerji içinde çalışan bu üç motor, TECNO Universal Tone’un en iyilerini ortaya çıkarır. İlk olarak, Çoklu Cilt Tonu Restorasyon Motoru farklı cilt tonu renklerini kalibre eder ve geliştirir. Daha sonra, Yerel Ayarlama Motoru yüz tonlarının yeniden yapılandırılmasını destekler ve gölgelemeyi yeniden oluşturmak için çevredeki ortamı analiz ederek her bölge ve senaryo için en iyi sonuçları elde eder. Son olarak Yapay Zeka Destekli Hesaplamalı Portre Motoru, bölgesel estetik tercihler ve öngörülerle uyumlu, kişiselleştirilmiş ve özelleştirilmiş bir algoritma uygular. Buna güzellik işaretleri ve doğum lekeleri gibi benzersiz özelliklerin korunması, yüz hatlarının geliştirilmesi, doğal, üç boyutlu ve dokulu portreler oluşturulması da dahil.

Universal Tone’un geliştirilmesi sırasında TECNO’ya danışmanlık yapan Leeds Üniversitesi Renk ve Görüntüleme Bilimi Doçenti Dr Kaida Xiao: “TECNO ve ben, her cilt tonu için doğru renk kartlarını geliştirmek amacıyla veri tabanlı bir yaklaşım benimsiyoruz. Evrensel Ton teknolojisi, kullanıcıların artık önyargılı verilerden kaynaklanan aşırı pozlanmış veya doymamış cilt tonlarını kabul etmek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Yürüttüğümüz araştırma, Universal Tone algoritmalarını tarafsız ve doğru bir şekilde eğitmemizi sağladı, böylece kullanıcılar gerçek çeşitliliği kutlayan görüntüler yakalayabilecek.”

Sonuçta TECNO Universal Tone, farklı cilt tonlarına sahip birden fazla kişi aynı karede göründüğünde, her bir cilt tonunun doğru bir şekilde tanımlanmasını ve güzel bir şekilde optimize edilmesini sağlar. Diğer birçok akıllı telefon görüntüleme teknolojisinin aksine, Universal Tone’un “kişiselleştirilmiş” portre görüntülemesi yalnızca farklı cilt tonlarının orijinal özelliklerine saygı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların gerçekten temsil edilmiş hissetmelerine olanak tanıyan portreler çekmenin önemli psikolojik yönünü de vurguluyor. Genel olarak Universal Tone, çeşitliliğin güzelliğini yakalama, bireyselliği kutlama ve ortak insanlığımızı özgün bir şekilde yansıtan gerçekçi portreler sunma yeteneği sayesinde yeni bir endüstri standardı belirliyor.

Küreselleştirilmiş bir stratejiye sahip, kullanıcı odaklı bir marka olarak TECNO, mümkün olan en iyi deneyimi sunan yeni teknolojileri sürekli takip etmek için “Hiçbir Şeyde Durma” felsefesiyle yönlendirilmektedir. TECNO Universal Tone’un geliştirilmesi, markanın daha kapsayıcı bir akıllı telefon endüstrisi yaratma yolculuğunda bir başka önemli dönüm noktasına işaret ediyor ve dünyanın her yerindeki kullanıcıların yaşam tarzlarını iyileştiren ve iyileştiren yenilikçiliğe olan bağlılığının altını çiziyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu