Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel A770 Nvidia ve AMD’ye Rakip Olmaya Geliyor

Intel’in yeni ekran kartı Intel A770, Nvidia ve AMD’ye göz dağı veriyor. Çift fan ve RGB aydınlatma bu ekran kartında yer alacak.

İşlemci devi Intel son zamanda AMD’nin APU’ları ile baş edememeye başlamıştı. Bu yüzden grafik birimi tarafında aksiyonlar alan firma kendini aşacağının sinyallerini verdi. Donanım incelemeleri ile ünlü Linus Tech Tips YouTube kanalı podcast’inde Intel çalışanlarını ağırladı. Tom Petersen ve Ryan Shrout, Intel Arc A770 ekran kartını bu podcast’te ilk kez sergiledi. Yayınlanan videoda, RGB arka aydınlatmalı ve iki fanlı Limited Edition’ın referans sürümünü gösterildi.

Intel’in yeni ekran kartının özellikleri şimdilik açıklanmadı. Firma adece enerji tüketimi seviyesinin yeterli olacağını belirtti. Podcast’te Tom Petersen, ekran kartına güç sağlamak için güç kaynağı satın alıp borca ​​girmeniz gerekmediği konusunda şaka yaptı. Bu şakada Intel’in ekran kartının çok az güç tüketeceğini söyleyebiliriz.

Şirket ayrıca yakın gelecekte seri üretilen Intel ekran kartlarının tüketiminin 500 watt’ı geçmeyeceğini söyledi. Sızıntılar daha önce Arc A770’i 32 Xe-Core çekirdeği ve 16 GB GDDR6 belleğe sahip bir ACM-G10 GPU’nun yer alacağını göstermişti. Bu podcast sırasında ayrıca 8 pinli ve 6 pinli konektörler içeren güç alt sistemi de gösterildi. Görüntü çıkışı için 3 Display Port konektörü ve 1 HDMI bağlantı noktası bulunacak.

Ekran kartının bu yaz satışa çıkması bekleniyor. Şimdilik fiyat ve performansı açıklamayan Intel, bakalım AMD ve Nvidia’ya gerçekten de rakip olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu