Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknolojiVivo

OPPO ve Vivo neden Pop-Up kameralardan vazgeçiyor?

OPPO ve Vivo tasarımsal anlamda değişikliğe gidiyor. Peki bu değişim neden ve niçin yaşanıyor? İşte tüm detayları ile tasarımsal yolculuk…

Akıllı telefon pazarında endüstriyel tasarım bizlere daha fazla ekran kasa oranı sunmak üzerine çalışıyor. Pop-up kameralı telefonun ilk örneklerini Vivo ortaya koydu. Daha sonra OPPO‘nun mucizesi Find X ile bu tasarımı başka bir boyuta taşıdı. Son dönemde hem OPPO hem de Vivo birbirinden iyi pop-up kameralı telefonlar ortaya koydu ve bu durum ilginç bir hal almaya başladı.

Bildiğiniz üzere OPPO yeni nesil Reno serisi ile köpekbalığı yüzgeci adı verilen bir pop-up kamera düzenine geçiş yaptı. Çok ilginç bir şekilde OPPO Reno 2Z ile bu tasarımdan vazgeçti ve OnePlus 7 serisinde olduğu gibi tekli bir kamera modülü ile bu tasarımı bizlere sundu.

26 Aralık tarihinde tanıtılacak OPPO Reno 3 serisi ise OPPO tarafında bir ilk olacak. Ön kameraları bugüne kadar Reno serisinde Pop-up şeklinde ortaya koyan üretici bu kez Samsung‘un ilk defa kullandığı Infinty-O ekran yapısına geçecek.

Aynı durum pazartesi günü tanıtılacak Vivo X30 serisi için de geçerli. Vivo da bugüne kadar oldukça başarılı Pop-Up telefonlar ortaya koyarken bir anda Vivo‘nun da Infinty-O ekranlara geçiş yapacağını gördük.

Peki bunun sebebi ne? Açıkçası bunu bilen yok. Bu konuda bir cevap da OPPO tarafından alamadık. Bir tasarımsal değişiklik mi? Yoksa zaman içinde Pop-Up yapısına sahip telefonlarda oluşan bir arızadan kaynaklı geçiş mi bilemiyoruz. Bugüne kadar özellikle OPPO markası tüm telefon üreticilerinden daha farklı olmaya çalışırken birden Samsung‘a benzemeye çalışmanın sebebini ise zaman içinde net bir şekilde öğreneceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu