Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 30 Pro Türkiye’ye daha geç gelecek

Huawei Mate 30 Pro cephesinden çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor. Art arda yayınlanan iki haber Mate 30 Pro için iki farklı tanıtım tarihi ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz gün sizlere buradan aktardığımız haberde Mate 30 Pro’nun 19 Eylül’de tanıtılacağını belirttik. Söz konusu bilginin Huawei Consumer Business Group’taki yazılım geliştirme müdürü Wang Chenglu’dan geldiği ifade edilirken, yeni bir gelişme tanıtım tarihi için bu defa ekim ayını işaret ediyor.

Son dönemin güvenilir kaynaklardan biri olan Mukul Sharma adlı teknoloji editörü, Mate 30 serisinin 24 Ekim tarihinde tanıtılacağını gösteren bir poster yayınladı. Peki buradaki tarih karmaşasının nedeni ne olabilir?

Huawei Mate 30 Pro önce Çin’de tanıtılabilir

Her iki tarihin de doğru olduğunu düşünüyoruz. Huawei, Mate 30 serisi için muhtemelen ilk etapta Çin’de bir tanıtım etkinliği gerçekleştirecek. Telefonun Avrupa lansmanı ise 24 Ekim’de Almanya Berlin’de gerçekleşecek. Mate 30 serisinin Avrupa satışları da lansmandan hemen sonar başlayacak. Bu durumda eylül ayında tanıtılacak Mate 30 Pro’nun Türkiye’ye girişi ekim sonunda hatta kasım ayında gerçekleşebilir.

Bu arada yayınlanan posterde Huawei’in Samsung’u fena bir göndermede bulunduğunu görüyoruz. “Onlara galaksi dediler ama aya bile ulaşamıyorlar. Berlin’de görüşürüz.”

Özellikle Huawei’in Ay çekimleri için geliştirdiği yeni bir kamera modu kullanıcıların epey beğenisini kazanmış durumda. Bu çekim modunun Mate 30 Pro ile daha da gelişeceğini anlıyoruz.

Huawei Mate 30 Pro başlıca özellikleri

Yazılım biriminde Android 10 tabanlı EMUI 10 yazacak olan telefona sekiz çekirdekli Kirin 990 işlemcisi güç verecek. Yeni nesil işlemci, Kirin 980’den farklı olarak 7nm EUV (aşırı ultraviyole litografi) üretim sürecine sahip olacak.

Telefonun arkasında dört kamera olacak ve bunlardan ikisi 40 megapiksel çözünürlüklü görünüyor. Diğer iki kameranın geniş açılı ve 3D ToF sensör olması bekleniyor.

Biri arkada diğeri altta olmak üzere çift hoparlörün eşlik edeceği Mate 30 Pro’da 6.71 inç büyüklüğünde bir ekran göreceğiz. Söz konusu ekrandaki kavis daha önce görmediğimiz bir eğrilik seviyesine sahip olacak.

Telefonda ayrıca 55w hızlı şarj desteğine sahip 4.200 mAh büyüklüğünde pil, IP68 sertifikası, 3D yüz tanıma ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı özelliklerini göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu