Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMacBookMobirollerTeknoloji

Apple 5G’yi telefondan önce bakın nereye getiriyor! Hey Allah’ım yaa


Apple 5G destekli iPhone modelini ne zaman yapacağını açıkladı ve bu hayal kırıklığını da bakın hangi şekilde gidermek istiyor?

Apple 5G ağları için en geç kalmış üretici oldu. Şu anda Samsung, Huawei, Oppo, OnePlus ve Xiaomi 5G destekli telefonlarını pazara sundu ve 5G destekli ülkelerde telefonlar ciddi bir satış grafiği çiziyor. Bu noktada en başarılı olan üreticiler ise Samsung ve Oppo oldu. Apple’ın Qualcomm ile arasında yaşadıkları ve mahkeme süreçleri Apple’ın 5G’den uzak kalmasına sebep odlu. Zira modemlerini tedarik eden Intel, 5G desteğine sahip bir modem geliştirmediğini ve üzerinde de çalışmadığını söylemesi Appel‘ın 1 milyar dolar karşılığında Intel‘in modem tarafını satın almasına sebep oldu. Yani kötü komşu Apple’ı ev sahibi yaptı.

Bu süreçten sonra Apple‘ın 5G destekli iPhone üretimini 2020 yılına bırakacağı da kesinleşti. Apple‘ın bugün 5G destekli bir MacBook üzerinde çalıştığının ortaya çıkması ise bir hayli ilginç. Zira 5G desteği bulunmayan Intel‘in birden Apple‘a geçtikten sonra bu duyurunun gelmesi de bir hayli tuhaf bir durum.

Android üreticileri 2020 yılı içinde orta segment telefonlara bile 5G desteğini sunabilecekken Apple‘ın halen PC‘lere bu desteği getirmeye çalışması bize göre biraz komik görünüyor. Bir de 5G destekli yeni MacBook’ların fiyatlarını merak ediyoruz.

Peki sizi yeni nesil 5G destekli MacBook’lar heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı aşağıdaki kısımda bizlerle paylaşın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu