Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusOPPOOtomobilTeknolojiVivo

OnePlus OPPO ve Vivo Araba İşine Giriyor

Çinli teknoloji devleri otomobil işine girmeye hazırlanıyor. OnePlus OPPO ve Vivo, Apple’dan önce elektrikli otomobillerini tanıtabilir.

Tesla ile sükse yapan elektrikli otomobil işine Apple’ın da Apple Car ile 2025 yılında gireceği söyleniyordu. Bu süreçte Çinli üreticilerin ne yapacağı hakkında en ufak bir bilgi kırıntısı bile yoktu. Ancak bugün OnePlus OPPO ve Vivo için sevindiren haber geldi.

Bugün Oppo’nun şu anda 2024’ün başlarında piyasaya sürülmesi planlanan bir elektrikli araç üzerinde çalıştığını gösteren yeni bilgiler ortaya çıktı. Ayrıca, BBK Electronics’in akıllı telefon markaları OnePlus, Oppo ve Vivo’nun sürücüsüz ve elektrikli araçlar için ticari marka tescilleri için başvurduğu ortaya çıkmışmıştı

Sızıntıya yapan kaynak, bu üreticilerin elektrikli araçlara ek olarak elektrikli scooter ve diğer araçları da üretebileceklerini ekliyor. Bunlardan ilki 2023’ün sonunda ortaya çıkabilir. Ancak ticari anlamda satışların 2024 yılına sarkabileceği söyleniyor. Çünkü çip krizi otomobil sektörünü bile etkisi altına almış durumda.

Oppo’nun önümüzdeki aylarda kademeli olarak elektrikli aracının duyurusu için halkı hazırlamaya başlaması bekleniyor. Elektrikli araç pazarının patlayıcı büyümesiyle birlikte elektronik üreticileri birer birer yeni alanlara giriyor. Xiaomi’nin 2024 yılında elektrikli bir otomobil piyasaya süreceği biliniyor. Söylentilere göre Apple, 2025 yılında araba satmaya başlayacak.

Elektrikli otomobillerin 10-15 yıl içerisinde çok daha fazla yaygınlaşması bekleniyor. Benzinin yerini alacak olan bu teknolojinin önü çok açık. Gelecek bu alanda şekillenecek. Ülkelerin buna sessiz kalmayacağı ve diğer otomobil devlerinin de elektrikli otomobiller doğru kayacağı açıkça ortada. Fiyat konusunda eğer avantajlar sunulursa beklenenden de çok erken yaygınlaşma sağlanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu