AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Beyaz yakalı hadi yine iyisin! Zoom yepyeni özellikler ile geliyor


Pandemi döneminin en çok tercih edilen video konferans uygulaması Zoom, yeni güncelleme ile tonlarca yeniliğe kavuşacak; aman Microsoft görmesin…

Koronavirüsün çıkmasından bu yana çoğu kişiler, mesafeyi en aza indirmek için evde çalışmaya başladılar. Özellikle okulların ve çoğu iş yerlerinin de kapanmasıyla birlikte herkes Zoom ve Microsoft Teams gibi çeşitli video konferans uygulamalarını kullanmaya yöneldiler. Bahsettiğimiz bu uygulamalar arasından Zoom, pandemi sürecinin en başından bu yana geniş bir kitle kazandı. Sunduğu özellikler ile her işinize yetişen video konferans uygulaması, bir sonraki güncellemesi ile çok daha yetenekli olacak.

Çinli video konferans platformu olan Zoom, bugün yapılan resmi açıklamalara göre önümüzdeki günlerde yepyeni özelliklere kavuşacak. Ancak ilginç olan ise bu yeni özelliklerin çoğu, şirketin ezeli rakibi olan Microsoft Team‘den kopyalanacak. Dilerseniz gelin, Zoom’a eklenecek olan özelliklere biraz da yakından göz atalım.

Sürükleyici sahneler

Zoom uygulamasına eklenecek olan sürükleyici sahneler özelliği,  toplantı sahibinin toplantıları için özel bir arka plan teması belirlemesine olanak tanıyacak. Konuyu biraz daha genişletecek olursak bu yenilik ile birlikte toplantı sahibi; katılımcıları tıpkı bir sınıf ya da mahkeme ortamı gibi sahneleyebilecek. Bu da uygulamayı daha gerçekçi bir hale getirecektir.

Yukarıda görmüş olduğunuz bu özelliğe aslında Microsoft Teams‘den aşinayız. Hatırlasınız ABD’li şirket bu özelliği geçtiğimiz Temmuz ayında ” birlikte modu” adı ile duyurmuştu.

Yeni toplantı tepkileri ve animasyonları:

Uygulamaya eklenmesi beklenen  bir diğer özellik ise toplantıda gerçekleşecek olan tepki ve animasyonlar: Zoom, sözsüz iletişimi daha belirgin ve eğlenceli hale getirmek için yeni animasyonlu reaksiyonlara sahip olacak.  Bu animasyonlarda ayrıca, çeşitli ses ögeleri de yer alacaktır (örneğin, alkış sesi gibi).

Microsoft, Zoom‘un sunacağı bu özelliği yine geçtiğimiz Temmuz ayında duyurmuştu. Ancak Çinli şirket de yakın zamanda bu özelliği platformuna ekleyecek.

Önemli Noktaları Kaydetme: 

Yapay zeka ve doğal dil işlemeyi kullanan Zoom bulut kaydı, kayıt dökümlerinizden önemli içgörüleri çıkarabilir ve tüm kaydı izlemek zorunda kalmadan sadece önemli anları izlemenize olanak tanır.

Ara Odaları:

Zoom, ara odalarının Zoom Video Webinarlarına ekleneceğini duyurdu. Böylece katılımcılar, web semineri oturumunda daha küçük etkileşimli gruplar halinde bağlanabilecek ve ağ oluşturabilecekler.

Zoom

Zoom’a eklenecek olan tüm yenilikler şu anda bu kadar. Ancak yeni gelişmelerden ve sızıntılardan haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu