Akıllı TelefonAndroid GüncellemeCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriTabletTeknolojiXiaomi

Xiaomi 32 Bit Uygulamaları Artık Desteklemeyecek!


Xiaomi 32 Bit Uygulamaları Artık Desteklemeyecek! Bu karar kullanıcıları nasıl etkileyecek gelin hep birlikte bir göz atalım.

Google, daha iyi bir yazılım deneyimi sunmak için 64 bitlik bir uygulama ekosistemine geçti ve en son Pixel 7 telefonlar bu değişimin en son örneği oldu. Liderliğin ardından Xiaomi şimdi de 32-bit uygulamalar için ölüm fermanını yayınladı ve 8 Mayıs’tan itibaren bu tür uygulamaların uygulama mağazasına eklenmesine izin verilmeyeceğini duyurdu: 64 bit ekosistemle uyumsuz olan uygulamalar yok olacak!

Resmi duyuruya göre, 1 Temmuz 2023’ten itibaren Xiaomi App Store, 64 bit sistemle uyumlu olmayan uygulamaları silmeye başlayacak. Son tarihe kadar bu gereksinimi karşılayacak şekilde güncellenmeyen uygulamalar, mağazadan kaldırılacak. Firma, uygulamalarının kullanıcılar tarafından erişilebilir durumda kalması için geliştiricilere gerekli uyarlamaları mümkün olan en kısa sürede tamamlamalarını tavsiye ediyor.


Xiaomi, tüm Arm mimarisi CPU çekirdeklerinin 64 bit kullanması gerekeceğini ve 32 bit talimatların aşamalı olarak kaldırılacağını söyledi. Bu hamle, Android uygulamalarının performansını artırırken güç tüketimini de azaltmayı amaçlıyor. Xiaomi, cihazlarında çalışan uygulamaların mümkün olan en iyi performansı sunacak şekilde optimize edilmesini sağlamak için 64 bit teknolojisini desteklemeye devam edecek.

Uygulamanın güvenlik, performans ve güç tüketimi açısından daha büyük iyileştirmeler elde etmesine izin verdiği için 64 bite geçişin doğru yönde atılmış bir adım olduğuna inanılıyor. Uzun vadede, çekirdek olarak 64 bit ile ekolojik yükseltme gerçekten geliştiricilerin ve kullanıcıların çıkarına olacak.

Pratik olarak, bugün mevcut olan uygulamaların çoğu zaten 64 bit mimariye uyarlanmış olduğundan, bu hareketin kullanıcılar üzerinde önemli bir etkisinin olması pek olası değil. Bu durumun çok az istisnası var, en dikkate değer olanı artık durdurulan oyun Flappy Bird.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu